- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

marți, 9 iulie 2013

BORCANELE CU MIERE



(din arhiva http://forum.stuparitul.com)











Cu ocazia unei expozitii internationale de produse apicole (organizata de Apimondia in scopul promovarii alimentelor naturiste si a educarii consumatorilor asupra valorii produselor stupului), s-a prezentat o vasta si cosmopolita diversitate de tipuri de miere si modele de borcane si capace din toata lumea.

Imensul stand expozitional organizat la Pavilionul principal al Palatului expozitional  Haysel din Bruxel a beneficiat de o publicitate pe masura importantzei evenimentului...Poze de grup sau individuale cu 'MISS MIEREA...X' au aparut pe copertile revistelor de mondenitati din intreaga lume. De la cele mai cunoscute tipuri de miere la cele mai exotice...toate frematau de stres si de emotie. Toate 'Mieresele' purtau etichete atragatoare in culori tipatoare si slogane provocatoare. S-a organizat chiar si o parada a modei la borcane si capace ( cu forme si culori neconventionale, cu imprimeuri hexagonale de faguri, in forma de stup...etc).

In mijlocul acestei multimi eterogene ce colcaia de oameni de afaceri din domeniul industrei alimentare, a celei farmaceutice, a cosmeticelor, de oameni politici, producatori, procesatori, turisti, curiosi...se afla si grupul dinamic si pus pe hartza al borcanelor romanesti...

- Ia uitati-va fetelor la caramelizata aia pe care scrie simplu si insuficient: "Miere de provenienta NON UE"...(striga mierea de maracine)...Ia spune-ne si noua din ce amestecuri artificiale esti facuta dulceato, NON UE...Ca parca ai fi pasta de macese...fir-ai al dracu cu procesatorii tai si cu cine te-o prelucrat artizanal...
- Voi puteti crede ce vreti, eu nu pot sa comentez (le arunca peste umar borcanoasa dubioasa), dar atata timp cat sunt prezenta pe toate rafturile supermarketurilor la preturile cele mai accesibile nu aveti cum sa imi faceti concurentza...Daca cumparatorul e multumit...sunt dulce, arat ca mierea...
- Arati ca dracu ! Norocu tau si ghinionul nostru este ca nu cunoaste consumatorul diferenta dintre mierea naturala si cea artificiala...Pai noi si cand suntem 'ameliorate' fa, avem ramasa mai multa naturaleata decat ai tu dulceata...Fitz-ar eticheta cu M in fatza lu UE si fara NON...
- Las-o sa se duca, nu te mai infierbanta atat ca iti pierzi proprietatile curative (interveni cu efect calmant mierea de tei)...Tu nu vezi ca nici nu sti cu cine vorbesti ?
- Eu zic sa nu ne ambalam asa tare pe altele pana nu privim mai intai in curtea noastra...( aborda cu delicatete subiectul mierea de salcam). Sa va spun povestea unui vecin de al stuparului meu. Ala este pietzar. Pe taraba lui gasesti langa telina si patrunjel chiloti de dama si oja...cartofi si slapi de plastic...iar langa acvariul cu pesti exotici sade borcanul cu 'miere de salcam'...Dupa cum vede ca arata clientul la fatza asa alege de sub tejghea borcanele. Le are pozitionate gradual, in functie de procentul de miere existent (sau mai bine zis inexistent). De la stanga incepe borcanul pentru caz de control (cu miere 100%), apoi procentajul de miere scade treptat pana ajunge la borcanele care au doar Apiinvert pur. E, acum intelegeti de ce se vinde apiinvertul asa de bine? Pai ia ganditi-va putin, zici ca Apiinvertul  e frate-mio: nu are miros, are consistentza foarte apropiata de a mea ... este suficient de dulce, nu cristalizeaza, etc... Eu am savoare puternica si nici nu prea cristalizez...Astfel, savoarea mi-o pastrez chiar daca sunt folosita de exemplu in proportie de 1/3 la 2/3 alta...chestie cat mai inodora .... Un nas de expert cu greu simte diferenta dintre o miere 100%  si o chestie care contine doar 30% miere. Cu asa ceva se ocupa cel mai des cei care vand miere la taraba in pietze ...Marea lor majoritate nu-s apicultori (de fapt cum naiba sa ai timp sa stai toata ziua la taraba si sa fii si in pastoral ?)... Dar au ceva idee despre apicultura (au fost apicultori, au in familie, etc) .... Din considerente economice (ca sa aiba un pret de vanzare cat mai jos, mai nou, de cativa ani, trebuie sa concureze cu mierea de la supermarketuri)...De chestia asta se ocupa din pacate si unii dintre apicultorii reali, pentru a putea vinde cu amanuntul mierea la un pret scazut...Nici nu mai trec siropurile prin gusa albinei, le amesteca in butoaie direct...
- Hai tu, lasa !!!...se mira mierea de crusin...Dar e posibil asa ceva ?
- Pai tu , de unde vi tu daca nu ai auzit pana acum de asa ceva ? o intreba mierea de lucerna.
- De la tara ! raspunse crusinoasa cu sinceritate.
- Si ca sa o completez pe mierea de salcam (se baga si mierea de salcie in discutie), procedeele de falsificare a mierii sau de producere a mierii artificiale sunt mai multe decat ati putea crede... Pentru marirea consistentzei se foloseste amidon, gelatina, cleiul de oase si albusul de ou sau diversi hidrocoloizi... Pentru corectarea gustului si aromei sunt utilizati diversi indulcitori sintetici (zaharina, ciclamati, aspartam etc.), aromatizanti naturali sau sintetici etc.
Falsificarea culorii se poate realiza cu caramel, culori de anilina... Iar pentru a se mari durata de pastrare se apeleaza la diversi conservanti cum sunt: acidul salicilic, boric, benzoic si sarurile lor...De fapt, produsele ca fulgii de cereale, biscuitii...alte produse de patiserie...etc, ce au pe eticheta specificatia 'cu miere', sunt de fapt cu sirop de porumb... O alta metoda de falsificare a mierii, consta in hranirea albinelor cu solutii de zahar.
Metode mai "nevinovate" de falsificare a mierii, constau din adaugarea de apa (mierea cu un continut mai mare de 25 % apa, se considera a fi falsificata) sau din refluidificarea  mierii zaharisite.
- Bai da desteapta mai esti ! se mira mierea de paducel.
- Il auzeam pe stupar cum bolborosea cu voce tare retetele...A fost laborant o viata-ntreaga...a lucrat cu toate eprubetele...
- Fataaa...Nu mai trancaniti atata din capace ca vi se tocesc filetele tu...(isi dadu mierea de mustar importantza)...Pe plan mondial, se considera ca mierea falsificata ocupa locul al doilea intre contrafacerile industriei alimentare, dupa uleiul de masline extravirgin...Si fa, proastelor, daca nu baga apicultorul, o inmulteste procesatorul...Si dupa aia neamtu...Ce stiti voi fraierelor...
- Inchide repede capacu ca pute a varza fa, (se ratzoii mierea de papadie)...Te bagi si tu ca albina-n storcator...Iti sarii mustaru de sub capac sau ce mama lui proces verbal ai ? Tu nu vezi ca in momentul asta subiectul este despre ce se face la noi nu 'la ei' ?
-  Daca acum 10 ani un numar de 100 de familii era super suficient pentru ca stuparul sa aiba un nivel de trai mai mult decat satisfacator, din pacate acum situatia s-a schimbat...(reveni mierea de cimbrisor). Nu pentru faptul ca ar fi scazut pretul mierii ... (care se invarte tot in jurul echivalentului a 3-4 Euro sau USD), ci pentru ca au crescut pretentiile si costul nivelului de trai..... Daca acum 10 ani un venit a echivalentul a 300 Euro/USD pe luna era super suficient, acum nici 1000 nu prea ajunge .... Asa ca trebuie mai multa miere ... Deci...de aici presiunea de a inmulti mierea prin orice mijloace...

- Aaaa...Voala...Borfasele din est...Care au pretentia sa ne concureze pe piata europeana...Ha ha ha...(striga mierea frantuzeasca de lavanda, invidioasa si dispretuitoare, facand sa se intoarca toate privirile spre grupul borcanelor romanesti)...
- Taca-tz fleanca sheea bre, ca pi tini daca nu ti gadilii clientu cu limba pi eticheta si nu ti linjii pi buzali borcanului ti cristalizazi tata uai...ia uiti la dansa bre...pierversa mamii iei...Frantuzoaico ! Sti bancu cu sanii bre ? Sa ni linji in Pi Hash pi tati uai...(exploda poliflora de fanatza de munte).
- Alo, alo...! Tzatzo...Aici nu esti in spatele prisacii din Botseni...Comporta-te civilizat ca te afli in capitala Europei...Si se uita lumea la noi de parca am scapat din rezervatie...
- She ai fa si tu acu ? Iesti dimenta ?
- Da, sunt de menta...Si eu am contact cu turistii straini in Delta tot timpul, spre deosebire de altele care vad lumea numai cand ajung in hala procesatorului sau la piata...
- Di aia ti-nverzasi asa ?...mentolato...

Intre timp, borcanele romanesti de miere de prun, de mar, de salvie, de mac si de albastrea se dadura pe langa grupul mierilor de salcam, hrisca, trifoi, tei si lamai verzi chinezesti (ca sa le spioneze consistentza si aroma)...
Dupa ce consumara in secret niste fiole cu sirop de zahar si ceai de plante amestecat cu antibiotice (pentru ridicarea cifrei octanice), intre mierile de afine, dovleac, mure, trifoi rosu si alb si iedera incepu sa se infiripe o autentica idila de dragoste cu savoare florala...

- Hei, hei...ie...si ni...dupa cum voroviram,  de aia sa plange batranu meu apicultor...(zise mierea de mana de foioase), ca din cauza lu aia care imbla cu mnierea vopsata el nu mai poate sa vanda mnierea naturala, nefestita...
- Mei, moghior meu nu place face ca voi, cu sirupuri la mieru lui...Che mai bage un putin de zmeur la mine...aia-i nem mult...Che altfel trebe se vinde la io patratzele ca pe caramele mei...asa de gros si vartos estem...(se innegri de indignare mierea de mana de brad)...
- Aptica dora io ce mish zace amu ? Pa ni nu-mi vine sa graiesc ( ofta cu amar si culoare de chihlimbar intunecat pe fatza borcanului, mierea de castane comestibile)...

- Ole...Romania...Somos Latino, efervescente, mui temperamental...si si...(se prezenta exuberant grupul mierilor de portocale, rozmarin, coriandru, fenicul si iarba neagra din Spania, Italia si Grecia)...
- Yo soy de Mehicooo...(facu mierea de avocado o pirueta)...
- Pthiii...Da ce tabarara astea ca baba pe mormant acilea...pe noi acilea, fa ? Voi nu vazuratz' ?...Dupe gatu nostru acilea...( se tulbura mierea de scaiete)...Fir-ar mama lor a dracu...Sa zica bogdaproste ca nu le dadui Raului...
- Fi si tu mai deschisa, mai politicoasa, ca aici nu esti la Caracal...Ele au trecut doar ca sa ne salute...(o apostrofa mierea de castane salbatice)...
- Pai ce, eu vorbesc Mexicana , fa ?
- Nu exista limba mexicana, in Mexic se vorbeste tot spaniola, nu numai in Spania...
- Pai eu nu le vorbesc pe amandoua...dele dracu...

- No, fitz' atente tu...No, sti ce am auzit ? Ca is unele care sa invart tare fain tu (era poliflora de shes )...No, doamne casuna-le, ca-s verisorale mele de la munte tu, ie...Zice-sa ca suie neamtu  in munte la stupar, in prisaca, de ai de zile, no, si baga deshtu-n borcan...ie tu...Direeect...N-ai vast asa ceva...Dupa ce sa linje pleaca atza-n Jermania...Face analiza...ce analiza...numa el si Dumnezo stie...Da dupa ce gata cu tate tampeniile astea stitz ce-i fain tare ?...Ca-i da la stupar intre 6 si 8 euro pa kil tu si ii ie tata recolta! No, ie. Ii adevarat tu, asa am auzit...Sa uarbesc de nu...
- Cum ? Nu se poate ! (sari ca electrolizata mierea de floarea soarelui ). Pai cum adica...pe noi ne forteaza apicultorii sa ridicam eticheta tot mai sus cand ne asezam pe rafturi sau tejghele, ca sa se vada fundu...borcanului...Ne incearca toti cu degetu, iar noi trebuie sa ramanem deschise la pofta fiecaruia...Chiar daca ne dau jos capacu si ne dezvirgineaza, pentru ca mai apoi sa ne abandoneze fara sa ne ia...Sa ne pastram un ten cat mai omogen, cat mai fin cristalizat, sa ne mentinem culoarea cat mai deschisa ca sa nu parem ca ne-am invechit...etc, etc... Si toate astea ca sa ademenim cumva clientu...Si proastele alea de la munte care nu stiu ce e ala zahar si nu au auzit in viata lor de Apiinvert sa ne ia noua caimacul la vanzari ? Nu pot sa cred...Nu ca deja incep sa transpir abundent si daca imi creste umiditatea iar dau in fermentatie...Pfaaiii...Scadea-mi-ar enzimele si altera-m-as la ultraviolete daca am mai pomenit asa ceva...
- Proaste ca proaste dar sanatoase...Alea sunt rosii in obraji...cand te uiti la fundul lor...(zise razand mierea de amorfa).

- Hey girls ! How you doin...Have you seen my bitch ?... intreba borcanul american de hrisca tinandu-le de dupa gat pe californianca de eucalipt si canadianca alfalfa...
- Hey Yo! Intrebi de mierea englezeasca de pufulitza sau de neo-zeelandeza de manuka ? (ii raspunse mierea de salcam, cea mai umblata si mai culta dintre ele)
- No honey ! Intreb de mierea amara de arbatus din Corsica...Vreau sa-i dau niste...mied...de la mine...Ca sa o mai indulcesc...Daca intelegi ce vreau sa spun...Oh yeah...See you later...Sittin' in the bar with the Sugar Shaker...(that's me sugar)... Daca intelegi ce vreau sa spun...Oh yeah...
- No,  I Fuck You! Big Time! The Long Way...Mother Fucker...i-o reteza mioritic ca la New York mierea romaneasca de salcam (reactie la care borcanul american de hrisca nu se asteptase).

Hindusa  toxica de rhododendron (care asistase la faza), schita un zambet malefic si ridica paharul in semn de omagiu adus romancei...

Mierea de tei se ridica brusc in picioare de la masa si arata cu degetul:
- Vedeti grupul acela din diagonala ? Alea cu consistentza ciudata si culori bizare ? Sunt din America de Sud, din jungla amazoniana...Pun pariu ca nici Damblarin nu a auzit de ele, oricat de destept s-ar crede...(Cred ca m-a ginit la faza asta)

- Fetelor! Hai sa discutam despre o problema care a aparut anul asta si care cred ca o sa cam tina...Daca nu se intervine in vreun fel...(debuta mierea de rapitza cu o mima destul de afectata )...Ma refer la  legea igienei alimentare ce interzice mierea care prezinta urme de Organisme Modificate Genetic...Voi cum vedeti problema ? Fiindca eu o vad destul de grava... Directiva 2001/18 prevede ca OMG-urile (organismele modificate genetic) pot fi diseminate in mod deliberat in mediu sau introduse pe piata numai in conditiile detinerii unei autorizatii.
Potrivit Regulamentului nr. 1829/2003, OMG-urile destinate utilizarii ca produse alimentare, produsele alimentare care contin sau constau din OMG-uri precum si alimentele produse din sau care contin ingrediente produse din OMG-uri fac obiectul unei autorizari...Nemtii sunt cei mai drastici in privinta aceasta...

- Pai stati sa va spun ce a patit o prietena de a mea, poliflora (zise mierea de floarea soarelui). Au depistat-o pozitiva in urma unui contact neprotejat cu hibridul unui porumb...Ca cica a ramas gravida cu niste organisme modificate genetic...Au dat-o jos din tir, in plin camp si au supus-o consumului inuman (ca pentru consumul uman era considerata contaminata)...

- In anul 1998, societatea Monsanto a obtinut o autorizatie de introducere pe piata a porumbului modificat genetic de tip MON 810 (revenii mierea de rapitza). In plus, au fost deasemenea autorizate mai multe produse alimentare derivate din linia MON 810, mai exact faina de porumb, glutenul de porumb, grisul din porumb, amidonul de porumb, glucoza de porumb si uleiul de porumb...
Porumbul modificat genetic MON 810 contine o gena a unei bacterii care determina formarea unor toxine in rasadurile de porumb, distrugand astfel larvele unei specii de fluture parazit care pericliteaza dezvoltarea plantelor.
Freistaat Bayern (Landul Bavaria, Germania) este proprietar al mai multor terenuri pe care s-a cultivat in ultimii ani porumb MON 810 in scopuri de cercetare.
Neamtul Bablok este un apicultor amator care produce in vecinatatea terenurilor apartinand Freistaat Bayern miere destinata vanzarii si consumului propriu. In trecut, acesta producea si polen destinat vanzarii ca produs alimentar, sub forma de suplimente alimentare.
In anul 2005, in polenul de porumb colectat de domnul Bablok din stupi situati la 500 de metri de terenurile apartinand Landului Bavaria a fost constatata prezenta, pe de o parte, a ADN-ului de MON 810, si, pe de alta parte, a unor proteine modificate genetic. In plus, prezenta unor cantitati foarte reduse de ADN de MON 810 a fost de asemenea detectata in cateva esantioane de miere produsa de domnul Bablok. Considerand ca prezenta de reziduuri de porumb modificat genetic a facut ca produsele sale apicole sa devina improprii comercializarii si consumului, domnul Bablok a initiat o serie de proceduri judiciare impotriva Landului Bavaria in fatza instantzelor germane. Bayerischer Verwaltungsgerichtshof (Curtea Administrativa a Landului Bavaria, Germania) solicita Curtii de Justitie sa stabileasca daca prezenta polenului de porumb modificat genetic in produsele apicole in cauza constituie o „modificare substantiala” a acestora, astfel incat introducerea lor pe piata sa trebuiasca sa fie supusa unei autorizatii... In concluziile prezentate de catre avocatul general Yves Bot aminteste, in primul rand, ca OMG-urile, asemenea celorlalte organisme vii, reprezinta entitati biologice capabile sa se reproduca sau sa transfere material genetic. In ceea ce priveste polenul de porumb, se constata ca acesta isi pierde foarte rapid, prin uscare, capacitatea de fecundare si devine materie moarta. Desi acest material biologic mai poate contine inca informatii genetice, simpla prezenta de ADN in acesta si posibila incorporare a respectivului ADN de catre alte organisme nu inseamna totusi ca organismul mort in cauza mai poate fi in continuare capabil sa transfere in mod activ material genetic.
Ca atare, avocatul general conchide ca polenul provenit de la porumb MON 810 care nu este viabil si care, prin urmare, nu este apt sa fecundeze, nu este un organism viu si, ca atare, nu poate fi considerat un OGM.
In schimb, domnul Bot constata ca atat mierea in care se poate detecta prezenta polenului provenit de la porumb MON 810 cat si suplimentele alimentare pe baza de polen care contin polen provenit de la acelasi soi de porumb trebuie sa fie considerate produse din OMG-uri. Avocatul general remarca in aceasta privinta ca polenul este utilizat, ca ingredient, in cadrul procesului de fabricare a produselor apicole si ca produsele finite contin ele insele urme de polen.
In continuare, avocatul general precizeaza ca un produs alimentar care contine material provenit de la o planta modificata genetic, fie ca acesta este inclus in mod intentionat sau nu, trebuie sa fie intotdeauna calificat drept aliment produs din OMG-uri. Astfel, riscul pe care il poate reprezenta un produs alimentar modificat genetic pentru sanatatea umana este independent de caracterul intentionat sau neintentionat al introducerii materialului biologic provenit de la o planta modificata genetic.
In sfarsit, avocatul general constata ca prezenta involuntara in miere, chiar si intr-o cantitate infima, a polenului provenit de la soiul de porumb MON 810 are drept consecinta faptul ca mierea in cauza trebuie sa faca obiectul unei autorizari de introducere pe piata. In aceasta privinta, imprejurarea ca polenul respectiv provine de la un OMG autorizat in vederea diseminarii deliberate in mediu si imprejurarea ca o serie de alte produse provenite din acest OMG pot fi comercializate legal ca produse alimentare nu sunt decisive, intrucat mierea care contine polenul in discutie nu este acoperita de o autorizatie eliberata in conformitate cu Regulamentul nr. 1829/2003...
...Concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru Curtea de Justitie. Misiunea avocatilor generali este de a propune Curtii, in deplina independentza, o solutie juridica in cauza care le este atribuita. Judecatorii Curtii urmeaza sa delibereze in aceasta cauza. Hotararea este de regula pronuntata la o data ulterioara... Asta se intampla pe la inceputul lui februarie anul acesta, in Germania...

- DAR RETINETI ! In documentul neoficial, destinat presei, se facea urmatoarea precizare : "Trimiterea preliminara permite instantelor din statele membre ca, in cadrul unui litigiu cu care sunt sesizate, sa adreseze Curtii intrebari cu privire la interpretarea dreptului Uniunii sau la validitatea unui act al Uniunii. Curtea nu solutioneaza litigiul national. Este de competentza instantei nationale sa solutioneze cauza conform deciziei Curtii. Aceasta decizie este obligatorie, in egala masura, pentru celelalte instante nationale care sunt sesizate cu o problema similara." Adicatelea , in traducere libera fetelor, cineva de la noi din Romanica trebuie sa se sesizeze, sa faca demersuri, sa ridice problema la forurile nationale (si apoi europene) competente...Cine ?...

- Bai fetelor, eu deja fac spuma sub capac si intru in cristalizare prematura(striga mierea poliflora de shes)...Pai boul ala de neamt (sau care o fi), mananca la fast-food un hamburgher facut din animale manipulate genetic,furajate cu plante modificate genetic si crescute in conditii de stres in ferme supraaglomerate,(sau hamburger facut din produse petroliere ca si conservele de carne chinezesti), consuma legume ca de plastic, manipulate genetic si crescute cu chimicale in sere, fara gust si fructe care nu se strica niciodata (doar se mumifica dupa un an)...Bea rahaturi de sucuri (ca si cola, care iti dizolva bucatica de carne din pahar pana dimineata)...alte alea...beri 'pasteurizate' si lapte ce contine mai multe antibiotice decat lactoza...etc, etc...Alea nu sunt nocive pentru consumul uman ? Ne-au gasit tocmai pe noi (cel mai apreciat aliment-medicament natural), sa ne umple de...organisme...?
- Eu sunt contaminata cu organisme dar uleiul care se stoarce din aceiasi floare si se vinde pentru consumul uman nu e, asa-i ? rabufni mierea de floarea soarelui.
- Va fi vai di curu borcaniilor noastri...v-o spuni dansa... (poliflora de fanatza de munte).
- Tu te plangi ? (o intreba mierea de salcam)...Pai mie, (retineti ca subliniez), adica MIEREA DE SALCAM, mi-a spus apicultorul ca daca nu fac rost de clienti la Bruxel nici sa nu ma mai intorc acasa...Ca ma face mied...hidromel...mursa...sau tuica de miere, cum i se spune popular...
- Lasa fa, naturala sa fi...(incerca sa faca pe spirituala mierea de scaiete)
- Naturala ca naturala, dar imi pierd identitatea...
- Si ?
- Si din produs apreciat de consumatori selecti ajung sa fiu apreciata de betivi...

Incinse peste limita de suportabilitate a PeHashului, romancele facura front comun si semnara o petitie sub forma unei scrisori deschise de protest pe care o inaintara factorilor de decizie de la Bruxel :

" Noi, faimoasa si bine cunoscuta miere romaneasca, facem un apel pe aceasta cale catre Bruxel, pentru eliminarea prevederii legale care ne interzice consumului uman pe motiv ca suntem contaminate cu organisme modificate genetic. Consideram prevederea ca fiind manipulativa si extrem de discriminatorie. Suntem de acord cu prevederile actuale doar in cazul in care ele se aplica la intreaga industrie alimentara, nu doar la anumite alimente. In incheierea documentului protestatar si revendicativ vom cita pe marele poet national neimperecheat (pardon, nepereche), Buhai Damblarinescu  :

"Mierea ce a curs din faguri
Mii de ani pe acest pamant
Va pleca spre alte meleaguri
Unde butoaiele se vand.

Evita-vom pe Coana UE
Si ale sale mecanisme
Ca sa poa' sa-si linga...deshtu
Ce ni l-au bagat in organisme ".


PS. Semnati si voi petitia daca vreti sa aiba castig de cauza !




Damblarin


Niciun comentariu: