- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

vineri, 13 iulie 2012

Numai cine nu munceste o greceste




Picolina si Magenta. Doua pipitze cu pojartierul la vedere si bolile venerice ascunse. Intre doua buze  stranse. Intens si regulat. 

Gigea Monopol, Sef Serviciu Personal la Ministerul Invataturii de Minte. Cand a comandat Basescu reduceri de personal bugetar pe motive de usturitate ale FeMeIi si a altor orgasmisme internationale de presiune, Gigea a dat-o afara pe hoasca aia batrana de secretara cu experienta. Depasita. Si a ales altele doua, de te vindecai de glaucom cand te uitai la ele. Sigur, ca sa nu bata la ochi, ele nu figurau in fisa postului ca secretare ci ca 'inspector anal itic de teren in teritoriul circumscriptiei arondate sucursalei regionale a ministerului'…

Canicula. De ti se lipea asfaltul de cerul gurii si taburetul intre buci. Picolina si Magenta se topeau si ele si la propriu si la figurat de caldura din birou. Desi aerul conditionat expira in draci iar ventilatoarele suflau cu nesatz intre cracii larg desfacuti ai secretarelor (ca sa nu se opareasca), fetitele erau molesite rau. Erau obosite din nastere. Fiindca se luptasera cu moasa...Picolina citea presa band cafea, iar Magenta se dadea. Cu lac pe unghii.
Picolina sparse tacerea plictisitoare din incapere :

P: - Ia auzi fa fato, cica grecii au bulit-o cu nasoleala. "Intr-un stat coplesit de datorii, Securitatea Sociala nu mai poate platii sumele datorate companiilor farmaceutice, care ajung la miliarde de euro, astfel incat spitalele si farmaciile nu se mai pot aproviziona si asigura necesarul de medicamente bolnavilor de cancer sau SIDA sau antibiotice. Pe de alta parte farmaciile refuza sa elibereze retete compensate de teama ca nu o sa isi mai recupereze banii. Cei mai vulnerabili sunt pensionarii care nu isi pot cumpara medicamentele necesare..."

M: - Fa beleao! Pai au ajuns ca la noi...Pai daca nu se munceste...

P: - …"Ca urmare a scaderii veniturilor, multi dintre greci isi platesc cu intarziere sau nu isi platesc deloc facturile la apa si electricitate…
Neplata salariilor timp de mai multe luni, i-a determinat pe lucratorii de la salubritate sa nu mai stranga gunoaiele, punand in pericol sanatatea publica…"

M: - Ce ziceam io tu ?...Himmm ?...Ca la noi…

P: - Deschide larg urechile fa stoarfo, nu numai cracii : " In lipsa personalului care sa le pazeasca, zonele arheologice si muzeele isi reduc activitatea la maximum. Fiind nevoite sa asigure securitatea a 1.900 de muzee si zone arheologice cu 200 de paznici in toata tara, unele inchid doua zile pe saptamana, altele isi reduc intervalul orar pentru vizite, iar altele se inchid de tot… Universitatile si scolile sunt obligate sa faca economii si ar putea fi de asemenea inchise din cauza datoriilor, in timp ce elevii sunt obligati sa isi cumpere singuri manualele, pana acum asigurate de stat, in timp ce unele familii au optat pentru fotocopii ale acestora. Dar scolile anunta ca nu mai pot asigura nici acest serviciu…"

M: - Tu e tare asta cu Grecia ! Sti ce ma bucur ? Sa vada si altii cum e. Poate ne intelege si pe noi careva . Da-i dracu de balcanici, ca pana acu culegeam ceapa si ardei iuti de la ei…Sta-le-ar elena-n gat…Da' tu curva penala ce esti, ia asculta aici la bagaboanda asta versata international: cica Grecia a fost in cadere libera tu, si o tot cazut, o tot cazut, pana o dat cu curu de fundu Groapei Marianelor. Si pe cine crezi ca o intalnit acolo fa ?

P: - Pe cine tu ?

M: - O Romanie moderna si prospera, care cica era in urcare anevoioasa tu .

P: - Da tu, ca bine zici !

M: - Da' tu, blenoragie necompensata ce esti, desi eu ma pricep la politica ca vaca aia mov la ciocolata, sti ce cred eu ?

P: - Zi o data !

M: - Pai daca pulifricienii nostri mai continua mult sa joace badminton la fileu cu plasa, si sa schimbe constitutia mai des ca pe un tampon cu aripioare…

P: - Ca pe un OB-u cu fitil tu …

M: - ...cred ca Grecia o sa ajunga iar deasupra noastra tu. Si daca Europa o sa ne dea 11 metri din cauza de hentz antidemocratic, iar o sa incepem sa ne miscam. In jos. Continuam noi caderea Greciei de la nivelul la care s-au oprit ei. Si tu, am auzit ca Marianele astea is date naibii. Cica is cele mai adanci in fund tu. Ca cica cum misca umpic din buci se crapa scoarta si iese lava tu. Asa ca de la adancimea aia nu mai pupam noi soarele. Veac !

P: - Nu stiu, ca in scoala nu am fost buna la biologia marina...

M: - Astea cu fundu se studiau parca la anatomie, nu?

P: - Cica toate cancelariile occidentale nu au mai vazut asa concurs de laba la skanderberg in numele democratiei ca la noi tu.

M : - Asa ne trebe daca am ajuns sa ne conduca un chior si un pustan tu !

P: - Tu, Basenosu asta chior fura, da' si face tu.

M: - Tu, mi se pare mie sau noi ar trebui sa avem pretentii si asteptari mai mari de atat, de la un presedinte ? Immm?

M: - Tu nici eu nu ma prea pricep la politica, dar parca m-am saturat sa tot vad babalici cu burtile atat de mari ca buricele le-au ajuns cat crateru ala din Arizona, facut de un meteorit tu. Parca as vrea sa vad si eu unul…ma intelegi, macio, cu figura darza ca 'Luceafarul Huilei' Miron Cozma…

M: - Si sa fie la costum si la cravata, dar tare in limbi, ca Petre Roman tu…

P: - Sa imi placa animalu cand ma uit la televizor …Ai prins-o ?

M: - Pai acu avem doi mai tinerei.

P:  - Lasa-ma dracu-n pace ! Unu are niste ochi de gheatza, de ma dor pe mine ochii cand ma uit la el. Si alalalt are o moaca de tocilar care si-a scapat fituica de la plagiat pe picior…Astia nu e masculi potenti care pot s-o tina mult tu.

M: - Sa speram ca ai dreptate si nu o s-o tina mult ! Ca…

P: - Sper' mata ?

M: - Fa buleandro, violatura ce esti, da' te smecherisi ca curca cu flegma-n cioc…Taci si nu ma mai intrerupe ca sughitzu … Din cate am vazut, Angela Merkel ii la menopauza si nu are rabdare. Se termina repede ruginitura dracului. Culmea e ca nici socialistii  europeni nu vor sa mai auda de alte poante 'made in Romania' tu. Il cam sifoneaza aia de la Bruxel pe Ponta tu. Chiar daca s-o dus cu un crin ruginit la butoniera...

Usa se deschise si intra sefu Gigea :
- Bai fetelor, dati-o-n pana mea, dar voi sunteti duse-n sat cu doru rau de tot ! Tot departamentu ii in capul meu ca am angajat doua parasute care stau la taclale toata ziua si nu fac nimic. Eu inteleg ca sunteti pupila mea, dar nici chiar asa. V-am dat sa completati formularele alea. Si v-am explicat ca ce si cum si tot, tot…Mi-ati zis atunci ca 'mui bien'. Ca sa constat ca a fost mai mult 'mui' decat 'bien'. Dupa trei saptamani mi le-ati dat. Jumatate completate gresit.

M: - Au fost greseli miculutze .

G: - Miculutze ? Vai de politica mea! De aia m-a chemat ministrul al' mare la el in birou si mi-a piscat una intre ochi de mi-a schimbat fusu orar ? Apoi mi-a dat o bila neagra pe care scrisese cu markerul rosu GIGEA, cu ordin expres sa o tin la vedere, pe birou, ca sa o citeasca toata lumea. Si-mi zice : " Poate asa o sa inceapa sa iti secrete si tie bila ceva ! "

Magenta dupa ce sufla tandru pe unghii ca sa se uste oja zise:
- Doar e unchiu tau, nu?

G : - N-are conteaza !...Parca vorbesc greceste cu voi, pitipoance afurisite ce sunteti...

Picolina, (care in tot acest timp nu isi luase ochii din ziar, ignorandu-l expre), puse delicat gazeta pe birou si ii zise:


- Gigele! Iara te formulasi incorect de gresit. Pai daca la cuvantul 'pupila' puneai pe 'pi' in fatza, ti-ai fi dat seama ca noi muncim. E adevarat ca nu pentru stat, ca pentru tine. Dar ne spetim pentru  banii de bugetare hartuite ce suntem… Asa ca, pe romaneste : noi muncim, nu grecim ! 


- Gigele, tu nu ai auzit de expresia : "Numai cine nu munceste o greceste" ?



Damblarin

Niciun comentariu: