- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 2 august 2012

Ahaaa…immmhhh…a-a !






O chema Annemie. Dar nu ducea lipsa de fier. Fiindca zilnic isi lua doza, lustruind ca si dansatoare exotica o bara de inox intr-un bar de streaptease numit Tokyo (prescurtatrea de la Tok yo banii tai).
In barul asta ai fi jurat ca se canta in japoneza, dar se canta de fapt in maneleza.
Patronul (un tip ce lucra cu relatii pe la Protocolul de Stat), se vaita ca daca nu pune manele, nu vine lumea buna. Iar 'haus' este in toata tzara si la tot baru…
Ea nu se considera obscena ci doar pe scena. In cercul ei academic intrau doar scule de inalti demnitari. Nu conta de ce parte a referendumului se situau atata timp cat mai aveau ceva seva in creanga. Seva de care mai puteau fi storsi, si care mentinea tenul catifelat . Pentru ca tenul de 'clestar' se metine cu seva de inalt demnitar. Care, poate fi de zi, sau de noapte (in functie de cum bati ouale cu telul si amesteci tulburelu, ca sa nu i se taie demnitatea demnitarului)…
Dar, complet neprofesional si deontologic, Mishu zis 'Maicrofon',( pentru ca lucra ca agent termic secret sub acoperire pentru Serviciul Roman de Informatii, sectia 'Servicii speciale de Microfonie'), s-a inamorat lulea de ea. El s-a dat inalt. Demnitar. S-a inamorat o data, de doo, de trei ori… Pana cand anemica i-a spus ca a ramas in urma cu plata. A decontat, nu era problema, fiindca pentru el banul nu reprezenta nimic mai mult decat expresia valorica a muncii, indiferent de natura ei.
Intr-o zi, lui Mishu zis 'Maic' i se facu nespus de dor de o portie de milkshake intens scuturat, in maniera abuziv-nedemocratica, dar autocracica si cu tendinte proxenetofobe si dictatoriale de penetrare-violare anticonstitutionala adanca… Asa ca puse mana pe telefon si o suna in direct :
M: - Alooo ? Kityyy…pisicuta mea anemica… ?
A: - Ahaaa...
M: - Tu esti la aparat, felino...?
A : - Immmhhh…
M : - Nu ai vrea astazi sa vin cu motanelul meu cel flocos si cu capu mare, ca sa-l lasi sa toarca mieros printre pliurile catifelate ale blanitei lui Kity… ?
A : - A-a !
M : - Cum adica a-a ? De ce nu ?
A: - Mishule, nu pot vorbi cu gura plina...Te sun eu ! si ii tranti telefonul in nas de ii tzasni sangele pe urechi.
Mishu isi smulse cu un gest salbatic castile de pe urechi si simtea cum il podideste nervu. Exploda singur in birou :
- Cum ma refuzi tu pe mine la modul asta, pramatie cordita international ce esti ? Ca daca imi reusea primul divort, astazi as fi avut fata mai mare ca tine…'Tutz clientela-n nara de cateaua ordinara…Booon. Tu ai vrut-o…Bine ai sosit pe lista mea de lucru…
Devenise atat de obsedat de ea incat, de gelozie, si-a propus sa foloseasca sofisticatele echipamente de supraveghere si filaj spionajist pentru a intercepta si asculta tot ceea ce reusea sa storca Annemie, cu gemete poliglote si cu toata fiinta ei voluptoasa si adolescentina. Nu doar de la inalti demnitari romani, ci…de la diversi finantatori filantropi si oameni de stat cu vagi convingeri politice, si pana la…seici din Dubai, petrolisti texani sau ambasadori ai ‘Castilor Albastre’ din insulele Transnistriene ale Pacificului Caucazian de Est…Ea se simtea libera si democracita, deschisa oricui avea dare de mana si pendulare de picior, indiferent de culoare sau convingeri pulitice …
De fapt, Annemie era prin insasi esenta ei o metafora perversa la superlativ, aproape ca si POLITICA. Pentru ca ea putea fi intruchiparea drepturilor fundamentale ale omului si materializarea idealurilor democracite, cum ar fi statul de drepti sau din unghi de 90, aplecarea catre sursa (mai mult sau mai putin puluanta) si intoarcerea dorsalului spre valorile rurale traditionale. Dar se putea schimba peste noapte in cu totul alta…'metafora', situata la polul opus al eshichierului regimurilor pulitice. Dupa cum cerea conjuctura si sursele de finantare. Fara discriminare sau remuscare.
Astfel, impins de o gelozie nejustificata, indreptata impotriva unei prostituate de lux al carei singur obiectiv era stoarcerea de bani din buzunarul tututror celor care voiau sa cupleze 'Varfu Omu' cu 'Pestera Muierii' intr-o 'Romanie mereu surprinzatoare', Mishu facu miscarea vietii lui (miscare ce avea sa duca ulterior la promovarea lui in stucturile de top ale SRI).
Dupa o suita intreaga de inregistrari ale dialogurilor intretinute pe cale orala de catre Annemie cu bogata si diversificata ei clientela internationala ce ateriza la Bucuresti, Mishu intocmi un raport cu informatii clasificate, de o deosebita valoare pentru siguranta nationala. Raport ce se intindea pe nu mai putin de187 de pagini.
Dupa ce termina si semna documentul, Mishu scoase dintr-un sertar al biroului o sticla de horinca de 70 de grade, adusa din Maramu. Dadu un paharel peste cap, isi aprinse o tigara si luand grosul dosar in mana, pentru o ultima revizuire, se lasa confortabil pe spate in fotoliul din birou. In timp ce ochii ii zburau peste textul oficial, mintea-i incepu propria recenzie asupra informatiilor cumulate :
« Biet popor roman ! Te-ai trezit fara voia ta asezat intr-o tara care ti-a fost binecuvantare si blestem deopotriva (reflecta Mishu). Ai fost mereu surghiunit, mentinut sub o talpa sau alta pentru ca au stiut cum sa te manipuleze ca sa te mentina dezbinat. Si deseori au facut acest lucru chiar prin intermediul vocilor romanesti, tradatoare a interesului national si vanzatori de tara aceluia care le-a umplut mai mult buzunarul cu privilegii. Privilegii de grup restrans, pe care intotdeauna TU le-ai platit. Iar acesti lideri locali, mai toata istoria, nu au fost nimic mai mult decat pionii de pe tabla de sah la care jucau titanii. Pentru tine independenta absoluta nu a fost niciodata o posibilitate reala si nici nu va fi. Pentru ca esti prea mic si dezbinat din interior ca sa poti beneficia singur de avantajele pe care le ofera tara ta. Dar, daca ai fi avut acces la informatiile clasificate, ai fi putut cel putin sa cantaresti de care parte ti-ar fi mai bine sa te alipesti...Democratia iti da posibilitatea sa alegi TU insuti…Si tocmai soarta si viitorul fragilei democratii romanesti  poate fi hotarata cu ocazia referendumului de pe 29 iulie 2012. Disputa dintre USL si Basescu este doar praful in ochi care nu te lase sa vezi ce ai cu adevarat de castigat sau de pierdut…
Popor roman, in momentul de fata te afli plasat intre doua tuneluri, nu unul singur. Aparent. Daca privesti inspre Vest vezi gaura neagra a unui tunel in a carui adancime licareste o luminita. Daca privesti inspre Est, vezi gaura neagra a unui alt tunel…Dar eu sunt in masura sa iti spun acum (de ai fi si TU in masura sa ma auzi), ca ceea ce pare a fi acea gaura de tunel estic, este de fapt o uriasa gura de tun. Indreptata de mult timp inspre tine, si asteptand momentul propice sa inceapa sa te rada de pe fata pamantului, transformandu-te in carne de tun. Iar tu, pe 29 iulie te afli in periculoasa situatie de a da foc cu mana ta la fitilul acestui  monstru…» ( medita singur in birou, cu o fatza trista si melancolica Mishu).
Inregistrarile obtinute de el au aratat ca de la lansarea ofensivei USL-iste impotriva presedintelui, anumite lucrurile au inceput sa se miste si sa se precipite (neperceptibil cu ochiul liber), si diverse persoane cu personalitati au inceput sa soseasca in capitala. Cu scopuri mai mult sau mai putin declarate. Multitudinea de informatii disparate, provenite din surse total diferite, oferea o imagine de ansamblu  asupra adevaratilor poli de presiune si de influenta, a adevaratelor desfasurari de fortze ce se confruntau pe teritoriu romanesc si care aveau nevoie de acoperirea asa-zisei 'vointe a poporului' exprimata prin referendum, pentru asi legitima influenta si controlul …
Armata a 14-a cantonata in Transnistria, este varful de lance a Armatei Rosii. Este dotata cu tehnologie de razboi de ultima generatie si cu trupe de elita antrenate pentru a fi capabile de o invazie a Romaniei si peninsulei balcanice in doar o jumatate de zi. In caz de nevoie fiind capabila ca in doua trei zile sa ocupe Europa Centrala. Acesta a fost motivul pozitionarii Armatei a 14-a aproape de granitele Europei de Est, in Transnistria. De ce o asemenea concentrare de forte pe tarmul vestic al Marii Negre ? Miza nu consta in special in acapararea resurselor naturale ale regiunii cat pozitia ei geo-strategica, culoarul ce il poate oferii. Iar ceea ce Rusia voise de mult sa impiedice, a demarat destul de recent si a inceput sa prinda contur: Proiectul Nabucco.
Proiectul Nabucco reprezinta spargerea monopolului rusesc asupra sursei de aprovizionare cu energie a Uniunii Europene, dependenta in momentul de fata de Rusia. Acest proiect (posibil doar dupa destramarea fostei Uniuni Sovietice si dobandirea independentei statelor caucaziene), reprezinta un razboi economic cu efecte pe termen lung si cu vaste repercursiuni asupra echilibrului de forte dintre Rusia si Europa. Rusia nu pierde doar trilioane de euro in anii care vor veni, ci si asul din maneca cu care a tinut Europa in sah de cate ori a dorit. 
Gazoductul Nabucco poate oferi Europei gaze naturale din Irak, Azerbaijian, Turkmenistan si Kazakhstan. Conducta va traversa teritoriul Turciei, Bulgariei, Romaniei si Ungariei, urmand ca de pe teritoriul Austriei sa se ramifice in mai multe directii spre restul Europei. Rusia s-a impotrivit prin toate mijloacele materializarii acestui proiect. A incercat sa atraga o parte dintre partenerii proiectului Nabucco printr-un proiect paralel, numit South Stream. Insa proiectul (considerat extrem de strategic), este sprijinit de catre Statele Unite ale Americii si partenerii lor vest europeni (beneficiari directi).
Temandu-se ca tzari periferice si cu democratii embrionare precum Romania si Bulgaria sa nu basculeze din nou in ograda post sovietica, americanii si europenii  le-au adoptat prematur (inainte de maturizarea democratica) in cadrul Uniunii Europene.
Iata de ce, cu doar trei saptamani inainte ca referendumul de destituire a pro-occidentalului Basescu (initiat de forte de stanga cu inclinare spre Moscova), Radio Moscova ( un fel de ‘Vocea Americii’ de pe vremuri, dar cu un timbru vocal  ars de votca si cu accente chirilice, de tipar sau de mana), a lansat o agresiva campanie pro USL si anti Basescu pe pagina de site si in emisiunile in limba romana.
Iata de ce SUA si UE (informate de catre propriile servicii de informatii), au luat o pozitie atat de ferma in sustinerea neconstitutionalitatii demersului USL-ist si de sprijinire a lui Basescu.
Pentru preluarea influentei asupra Romaniei, Rusia a marjat pe influenta de stanga intr-o tara a carei majoritate este mai preocupata de supravietuirea zilei de maine decat de valorile democratice si de idealurile de libertate.
Daca Marea Neagra ar fi devenit din nou 'lac rusesc', podul creat de o Romanie si Bulgarie pro rusesti ar fi obturat geografic conexiunile proiectului Nabucco cu EU.
In contrapartida, EU a facut presiune prin mecanismele procedurilor democratice. Si prin acordarea la unison a presei occidentale (inclusiv luarile de pozitie ale socialistilor europeni), au dorit sa ofere o sursa alternativa de informare ca replica la indoctrinarea de factura estica a campaniei media orchestrata de USL.
Mishu, cu un gest magistral, trase pe copertile dosarului ultrasecret un titlu ce suna mai degraba publicistic decat a dosar cu informatii secrete : « Romania intre luminita de la capatul tunelului si teava de tun »
Mai erau aproape zece zile pana la crucialul moment al referendumului. Mishu era extrem de multumit de geniala idee pe care o avusese. Aceea de a o spiona pe Annemie. Pentru ca o bunaciune ca ea…Dar stai putin…(pe Mishu il fulgera o idee atat de neasteptata incat scapa tigara din mana in gura) :
DAR DACA ANNEMIE ESTE UN AGENT DE ELITA, SUB ACOPERIRE, AL SPIONAJULUI ROMANESC ???
Puse mana de urgenta pe telefon :
M : - Alooo… ? Kityyy… ?
A: - Ahaaa…
M: - Te descurci ? Totul e ok ?
A : - Immmhhh…
M : - A trecut ceva vreme de cand...noi doi...sti tu...nu am mai…Nu ai vrea sa coabitam un paharel ?
A : - A-a ! Mishule, ti-am mai spus ca nu pot vorbi cand am gura plina! De ce nu vrei sa intelegi ?
?: - SPASIBA ! rasuna din fundal o voce baritonala masculina.
A: - POJALUISTA !, mister Alexandr Kondyacov...


Damblarin

Niciun comentariu: