- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 5 decembrie 2013

NI HAO si ZAIJIAN



Premierul Li in Disneyland


- No, NI HAO ! (Buna ziua) 



Cica forumul Chinezo-Europeano-Cetralo-Estico i-a facut pe unii sa vada jaratec si i-a pus pe altii pe stele verzi. Unda galbena de shoc inca creaza ameteli cu stari de greata si voma la nivel international. 

La sosirea sa pe aeroportul Otopeni premierul chinez Li Keqiang si o impresionanta suita de oameni de afaceri si oficiali chinezi, au fost intampinati cu paine si sare, simbol al saraciei seculare romanesti. 


Hoarda de aur a navalit in Palatul Parlamentului, transformandu-l pentru trei zile in Casa Poporului. Nimic nu a fost lasat la intamplare, echipele de kungfu au acoperit cablurile microfoanelor si instalatiilor de sonorizare din sala de conferinte cu parchet de bambus antiderapant, ca sa nu isi luxeze scundul inalt demnitar chinez espadrilele. 

Cu aceasta ocazie s-a testat si disciplina de partid, cand presedintii de consilii judetene si primarii din mai multe judete au venit cuminti la Bucuresti (dupa ce au fost convocati de lideri), pentru a umple si ocupa sala de conferinte, ascultand si aplaudand ca in vremurile bune. 

Cica China a ales Romania ca pe un simbol falic (pilon), in regiunea central-estica, vrand astfel sa culiseze stanga-dreapta in negocierile cu 'Vechea Europa' ca pielea pe puma. Sau, ma rog, pe tigru (ca sa ramanem in specificul faunei oaspetilor). 

Dupa incheierea Forumului economic China-Europa Centrala si de Est ce a avut loc la Bucuresti, reactiile alergice subcutanate nu au intarziat sa apara. 

La Bruxel, Barrosso a inceput sa se flageleze cu barosu peste unghii, iar Van Rompuy a scos-o pe maica-sa din azil si a rugat-o sa il mangaie pe crestet cand se pune in pat, ca sa scape de cosmarul chinezesc si sa poata adormi. Ca le-au dat chinezii shandramaua peste cap, dupa ce ei o aranjasera ca pe piesele de domino, cu numai doua zile inainte ca UE sa semneze parteneriate economice si politice cu unele state din zona. 

Merkel a refuzat sa isi mai puna bigudiuri subsiori si a facut o criza de apoplexie in baie, in timp ce tzipa: 
"- Li, putzoi mic ce esti, ti-ai dat pe grisina cu sampon Jonhson's Baby, ca sa nu te usture, si apoi ne-ai tras-o pe la spate la toti in timp ce dormeam ! " 

Francois Hollande a declarat ca de miercuri (dupa incheierea forumului C-ECE), a traversat o perioada emotionanta. Dupa ce s-a balonat de la branza Roquefort, in loc sa traga vanturi cu un 'R' gratinat frantzuzesc, a inceput sa scape baloane de shampon care miroseau frumos dupa ce se spargeau. 
Desi se declara ingrijorat de consecintele economice asupra Europei Occidentale dupa invazia Chinei in centrul estic, Francois Hollande se declara totusi fericit. Pentru ca desi s-a speriat ca are cancer la colon in prima faza, a inteles ulterior de la Angela Merkel ca balonarea parfumata i se trage de la premierul chinez. 

Italianul Giorgio Napolitano a fost scurt dar pragmatic. A gesticulat prin tzipete in stil sicilian si in oglinda de pe balcon: 
"- Ora Li, che cazzo vuoi fare con noi ? " 

Pentru ca atat Germania, Franta cat si Italia au fost obisnuite sa ia caimacul in relatiile comerciale cu China. Iar de acum incolo se pare ca felia de orez se va divide inspre un punct cardinal inferior - Est. 

Dupa incheierea ostilitatilor de la Bucuresti olandezii au scos pe piata un nou tip de lalea. Laleaua nervoasa care face spume. Pentru ca daca chinezii vor face din portul Constanta poarta de tranzit a marfurilor asiatice spre Europa, portul din Roterdam va pierde 30% din ‘Space Cake’. 

Rusii s-au plesnit peste frunte cu o sticla de votca facuta din barabule stricate, exclamand cu stupefactie: 

" - Blea, cum Steaua Kremlinului s-a putut intampla una ca asta ? Sub nasul nostru, in curtea noastra de influenta ? Ne-am concentrat prea mult sa speriem Ucraina sa nu isi ia zborul spre Europa si, cand colo, pac, galbejitii ne-au dat sah pe partea aialalta ! " 

Americanii tac in papusoi ca porcu-n cucuruz. Din cand in cand se mai aude in soapta din papusoi cate un oboi. Adica, "- O boy ! " . 

Pe guvernul Ponta, (prin intermediul prim ministrului cu acelasi titlu), l-a innebunit succesul in asa masura incat au ajuns sa sarute mana pana si la bucatarul si frizerul delegatiei oficiale chinezesti. Si cica daca o fi vorba de niste tzepe dorsale cu toate declaratiile astea de intentie si listele de proiecte ale chinezilor, "bucurosi le-om duce toate". Ca oricum romanii sunt obisnuiti in mod istoric cu tzepe, cu dimensiuni ce variau de la mediu in sus. 

La scobitoarea chinezeasca iti vine sa zambesti. Ca nici nu o simti cand iti intra (dar e mai greu de scos). Daca mai dai pe gat si un compot de ginseng, te arunci singur in marsarier, chiuind citate din Mao… 

Numai Basescu a luat atitudine, specificand ca daca chinezii vor sa danseze dansul fetelor de la Capalna cu Ponta, trebuie sa o faca in limitele impuse de ansamblul folcloric ‘Uniunea Fetelor din Vest’. 

Li Keqiang, ca sa il mai indulceasca pe marinar, a folosit o metafora menita sa il mangaie pe carma : 

" - Ca sa mergem mai departe avem nevoie de un vapor mare. Acum acest vapor de cooperare va taia valurile si va merge inainte…" 

Mai, acum eu va intreb pe voi, cititorii, sigur nu s-a referit la abur cand a zis vapor (vapori) ? Ramane de vazut. 

Unele guri cariate si avizate in acelasi timp, afirma ca dincolo de capital, chinezii vor exporta in Europa de Est si ideologie. Pe care o vor insamanta in solul fertil al unei zone obisnuite cu comunismul dar dezamagita de capitalism, incercand astfel sa o atraga spre zona de penumbra a tiparului de la Beijing. 

In semn de inalta si in acelasi timp adanca pretuire, nu pot sa nu afirm despre chinejii astia ca sunt ca ardeii usturoiati (vorba sudistilor de pe la noi). Adica mici si ai dracu. 


Si tare mi-e teama ca in schimbul lovelelor cu care vin sa investeasca la noi il vor smulge pe bietul roman din tihna traditionala si il vor pune sa munceasca ca un chinez tampit, pentru un bol de orez (ca graul va merge la ei). 


Apai atunci, mai bine ZAIJIAN ! (la revedere)




Decat sa ma fi intalnit cu Li Keciap asta, mai bine ma intalneam cu Bruce Lee sau Jackie Chan...





Damblarin


Va recomand in completare sa cititi pamfletul cu titlul MIORITZA CHINEZEASCA, publicat pe blog in 26 martie 2013.

(puteti tasta corect titlul pamfletului in casuta de cautare din coltul stang, sus, pe banda albastra si apoi dati clik pe semnul de cautare sau ENTER) 


Niciun comentariu: