- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 27 februarie 2014

STIRI DIN CEASUL DE PE URMA







De pe frontul de est

• Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci, rusii au luat medaliile iar ucrainienii Ucraina. Pentru ca in timp ce Putin facea pe atletul si se tragea in chip cu diverse sportive de diferite culori, ucrainienii au schimbat macazul pe maidan. Daca privesti dinspre Rusia, majoritatea semafoarelor indica rosu. Daca privesti dinspre Europa de Vest, majoritatea semafoarelor indica verde. Numai dinspre Romania palpaie intermitent lumina galbena. Fiindca mesajele presedentiei si cele ale guvernului nu converg niciodata, iar formularile cu continut ambigu sunt specialitatea diplomatiei romanesti.


• Cu prilejul ocaziei prezente la Soci, jurnalistii straini au putut observa ca Putin este mic din fire (are firele scurte), dar e ciudat in obiceiuri. Cica mananca numai snitele facute din carne tocata fragezita cu karata si boabe de piper numarate, care beneficiaza organismului uman.



• Intors de la Soci, cica Putin ar fi avut o cadere psihica in urma careia sistemul sau nervos nu a mai putut ramane calm. Din cauza maidanezilor. Ca i-au luat Ucraina si caimacul din presa internationala, scotandu-i jocurile de pe prima pagina. Iar medicul sau generalist de familie l-a avertizat ca daca nu renunta la bautura, isi va pierde controlul. In regiune. Putin cate putin.
Acelasi medic a tinut sa precizeze ca, de cand s-a intors de la olimpiada, Putin a devenit mult mai antisocial. Cica s-a retras in camera lui si se joaca, ascuns sub plapuma, cu tanculetze de plastic.


• Dupa ce a vazut in Ucraina cat de eficiente sunt proiectilele manuale de strada, scoase cu ranga din pavajul de pe maidan, Putin s-a jurat ca isi va dota armata cu saci umpluti cu pavele.


• In capitala crimei (Crimeea), populatia rusofona (in proportie majoritara de 60%), cere separarea de Ucraina si o noua constitutie. Pentru ca au aflat recent de la reporterii straini prezenti la olimpiada de la Soci, ca organismul uman respira si prin piele. Astfel, vor sa introduca in noua constitutie obligativitatea subventiei de la stat pentru masajul cu votca. Fiindca cetatenii rusi din Crimeea vor sa adulmece aroma votcii prin toti porii.



• Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, ar fi afirmat neoficial la un post de radio rusesc ca, daca Ucraina ar mai fi avut rabdare pana se terminau jocurile olimpice, Rusia ar fi incaltat-o din cap pana in picioare. Bocancii i-ar fi venit manusha !


• Cica marina ruseasca varsata la Sevastopol e atat de hamesita, incat marinarii ii plimba pe turisti cu ambarcatiunile militare pentru un pachet de tigari.




◆◆◆◆◆◆



• In Simferopol, capitala Crimeii, s-au adunat doua grupuri de manifestanti cu viziuni diferite. 5000 de tatari s-au adunat sa isi manifeste sprijinul fata de miscarea de integrare europeana a Euromaidanului de la Kiev, in timp ce 500 de manifestanti rusofoni au avut proasta inspiratie sa strige slogane pro rusesti in aceiasi parcare. Tatarii i-au mototolit atat de rau pe rusofili incat fortele de ordine au trebuit mai intai sa ii umfle cu pompa pe acestia din urma, ca sa-i poata duce apoi la serviciul de urgente.




◆◆◆◆◆◆


• Intrebat de catre rusi cum de nu a vazut pericolul pierderii controlului asupra situatiei din Kiev prin refuzul de a ordona interventia in forta, Ianukovici s-a aparat spunand ca demonstrantii l-au orbit cu o camera de luat vederile.



• Pe pagina sa de Facebook, Ianukovici a fost intrebat de catre unul din admiratorii sai, pe cine ar vrea sa intalneasca cand va ajunge in iad. Raspunsul a fost: - Pe Ceausescu ! -De ce ? a intrebat curiosul. - Ca sa imi exprim recunostinta (a venit raspunsul ex-presedintelui). Faptul ca nu am fost inca prins i-o datorez lui. Am invatat din greselile lui Ceausescu comise in '89. Plus ca, la vila, m-am inspirat tot dupa ideile lui, cand mi-am tras robinete de aur la buda (a incheiat presedintele).



• Intrebat prin corespondenta de la distanta de catre un reporter al Jazeera, de ce, pe langa vila, parc de masini de epoca si domeniu de hectare si-a tras si gradina zoologica cu specimene exotice, Ianukovici a explicat ca nu a avut niciodata incredere in produsele din carne si in mezelurile care se comercializeaza in Ucraina. Asa ca si-a tras abator propiu.



• Ianukovici a avut astazi cea de a doua tentativa esuata de a parasi fraudulos Ucraina. Autoritatile vamale, competente, controleaza absolut tot. Asa se face ca la bordul unui avion utilitar biplan, folosit in agricultura pentru stropirea culturilor de cartofi impotriva gandacului imperialist (Gandacul de Colorado), vamesii l-au depistat pe Ianukovici deghizat in pilot automat.



◆◆◆◆◆◆


• Expertii internationali apreciaza ca viitorul economic al Ucrainei este incert. Fiindca nu au spirit antreprenorial precum romanii. Au dat ca exemplu faptul ca din miile de vizitatori ucrainieni ai somptuoasei vile prezidentiale a lui Ianukovici, nu s-a gandit unul sa recupereze prin buzunare bijuteriile aflate la indemana, asa cum au facut romanii cand au navalit din necesitate in vila lui Ceausescu.
Se zice ca ucrainienii vor sa transforme aceasta vila in Muzeul Coruptiei. Eu le-as propune, daca vor sa se inspire pentru un asemenea proiect, sa faca o vizita la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Cand are loc o dezbatere parlamentara in plen.



• Casa Alba a avertizat Kremlinul ca invazia cu tancuri Ucrainei ar fi o greseala. Pentru ca Ucraina nu dispune de infrastructura de sosele capabile sa sustina asa greutate.




◆◆◆◆◆◆



Din tara



• La Bucuresti lucrurile se desfasoara intr-o normalitate tipica. USL-ului i s-a rupt in sfarsit apa (de parca si asa nu aveam destule izvoare care se scurg in santuri). Si acum toata lumea se intreaba ce fel de monstrii se vor mai naste pentru si din somnul natiunii.


• Liberala Ramona Manescu, fostul ministru al transporturilor, declara printre suspine ca ea nu a fost de acord cu ruperea USL. Si in semn de protest s-a epilat complet. Pentru ca de abia ce apucase sa prinda drag de fotoliul ministerial din guvern cand, a si trebuit sa demisioneze. Ca asa a vrut pistilul Crinului.
Cica, peste zona pubiana, unde zacea in umiditate padurea neagra (acum defrisata), isi va trage un tatuaj cu sageata albastra a PNL. Dar cu varful in jos.



• Tariceanu afirma ca avand in vedere linia pe care a adoptat-o Antonescu recent, a fost obligat sa ia atitudine si sa demisioneze din PNL, ca sa nu isi piarda numele, si sa fie strigat ulterior cu apelativul de Moliceanu.



 Gurile rele din presa romaneasca de cancan zic ca ceea ce fac ucrainienii pe maidan de peste trei luni (si inca nu au terminat), se numeste revolutie. Prin comparatie, ceea ce a fost la noi in ’89 se poate cataloga, cu ingaduinta, cel mult la categoria ‘ Film documentar de scurt metraj’.



• Sindicatele afiliate la Blocul National Sindical anunta proteste in strada la nivel national. Problema este ca in Romania, strazile sunt cum sunt, iar sindicatele sunt cum nu ar trebui. Adica, atat de corupte, incat nu mai cred nici preotii in ele.



• Surse din cadrul serviciilor secrete romanesti au afirmat ca au fost abordati de proaspat numita conducere a serviciilor secrete ucrainene pentru negocierea unui troc. Daca partea romana ar reusi sa-i scape de flota ruseasca de la Sevastopol, ar fi dispusi sa ne retrocedeze inapoi Insula Serpilor, cu serpi cu tot.
Sursa a precizat ca serviciile secrete romanesti ar putea indeplini misiunea prin cel putin doua metode cu specific romanesti. Ar putea fura flota ruseasca caramida cu caramida si apoi ar reansambla-o in alta parte, sub patent romanesc. Sau ar putea lua flota ruseasca la pila pana ar disparea. Dupa care ar sustrage pilitura de fier cu magnetu. Caz in care ar trebui platiti cu sporuri de grupa I, din cauza riscului crescut de silicoza.



◆◆◆◆◆◆


Diverse


S-a descoperit ca ciuperca Candida, care provoaca boala numita Candidoza bucala, o infectie ce se dezvolta la nivelul gurii, gatului si limbii (si se ia de pe bucile secretarei), este o ciuperca politica.  
Altfel nu se explica de ce toti cei care au gura spurcata ar candida la importante functii politice, ce se recompenseaza cu fotomodele pe post de secretare.



• Un grup de experti internationali, grupati sugestiv sub apelativul de ‘savanti’, au descoperit in sfarsit ce este ETERNITATEA.
ETERNITATEA este un cimitir din Iasi !








Damblarin

Niciun comentariu: