- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

miercuri, 16 aprilie 2014

CASA ALBA INTRA IN POSTUL NEGRU



Casa Alba in Postul Negru


Din momentul in care in tara noastra s-a nascut o noua straveche traditie crestineasca - aceea de a atribui zilelor culori (vezi spre exemplu Martea Neagra), Casa Alba a simtit in urina ca are o problema de calcul. De calcul renal. 
Dupa calculul lor, Romania cu tot cu Balcani si cu restul Europei Centrale si de Est, se aflau deja in tzarcul Uniunii Europene. Deci, aceasta parte a Europei intrase in menopauza si pe maini bune. Adica, isi faceau menopauza cu mainile lor. 

NATO executa in continuare, cuminte, aceleasi flotari cu care incepuse inca de la formare. Ca sa se poata mentine in forma. In forma neutra. Capabil de o interventie rapida in cazul in care spatiul aerian al aliantei ar fi fost violat de gaste si ratze salbatice, dar incremenind in protocoale daca ar fi aparut ceva mai mare. Ca de exemplu, niste lebede rusesti...

Sigur, dupa rotirea cadrelor din serviciile secrete filoruse cu baieti de baieti, 'Mani in Blaci' ce te puteau injura in slang hoolywoodian, urma sa se tina in frau si coruptia institutionalizata endemic si balcanic in acelasi timp... Prin prisma prin care Casa Alba evaluase situatia, Putin nu se zarea in oglinda retrovizoare, fiindca intrase in unchiul mort. 

Deci, ce ar fi putut sa mai perturbe dominatia Casei Albe la Marea Negra ? Acestea ziind fise, Casa Alba si-a luat port armele si port avioanele si le-a plasat intr-un alt port din Pacific. Le-a aliniat pe Drumul de Ma-ta se ! (cu aluzie directa la mama Chinei). Ca nu cumva 'Ratza de Pekin' sa se ratzoiasca la Japonia, aliatul strategic din zona, pentru acapararea unor insule pustii.


Dar in momentul in care Putin a inceput sa dea cu Super glue pe Crimeea (ca sa nu se mai dezlipeasca de Rusia niciodata), Casa Alba a observat prin stetoscop ca are de fapt mai mult decat doar un calcul renal in zona lombara a rinichiului estic. A descoperit ca a uitat miscarile Nebunului pe tabla de sah. A uitat ca Nebunul nu ataca direct, inainte si inapoi, ci in diagonala. Si a descoperit cu stupoare (desi in biroul oval nu se tin stupi), ca fenomenul in crestere al impletirii coruptiei mediului politic si a crimei organizate transfrontaliere este incurajat si chiar intretinut de catre Moscova. Pentru a crea alte centre de putere, ilegitime, de tipul 'stat in stat'. Care vor sabota din interior orice tendinta a guvernelor oficiale de a avea un parcurs democratic catre Occident, prin dinamitarea si fragmentarea autoritatii de stat, si pregatirea terenului pentru recuperarea de sub tutela occidentala a fostelor tari aflate candva sub controlul sovietic.

Al doilea mare calcul renal gresit ce a iesit la dializa este Germania. Casa Alba a descoperit prin intermediul crizei ucrainiene ca Angela Merkel este o curva cu trei gauri. Cu una intretine relatii cu ei, cu a doua intretine relatii cu europenii si cu a treia cu rusii. Ceea ce i-a disperat cel mai tare pe americani este ca cea mai buna dintre gauri, cea mai constrictoare , cea din dos, le-a dat-o rusilor sa o exploateze. Merkel a replicat ca a fost nevoita sa faca aceasta alegere din motive de pragmatism german. Rusii aveau nevoie de cea mai ferma dintre gauri, ca sa-si poata etanseiza conducta, fara ca sa apara scapari de gaze. Dar, a precizat in dialogul cu Casa Alba ca, americanilor le-a pus la dispozitie gaura din fatza, permitandu-le sa isi foloseasca degetele cum vor...

Casa Alba a replicat la randul ei ca o relatie anal oaga este mai profunda decat una digitala, si ca in consecinta se simt discriminati (de aceea au si spionat telefoanele Angelikai, care aveau forma de vibrator). A treia gaura, cea orala, Angelica o foloseste in relatiile cu europenii, prin declaratii ambigue in privinta crizei ucrainiene. Dar si prin promovarea unui 'menage a trois' extraconjugal cu Rusia si cu China, in timp ce prin politica de austeritate suge seva economica a partenerilor europeni si apoi o scuipa in poala Germaniei. 


Asa ca, Casa Alba s-a trezit jucand in filmul care nu trebuie, dupa un scenariu gresit si prost plasat intr-un decor periferic si fara subtitrare. S-a trezit facand plaja cu nudul gol pe un mal bolovanos si rece, undeva prin Pacific. Vrand sa spele putina fara sa faca valuri si prea multa spuma, retragerea discreta din estul Europei a casnicilor albinosi de la Casa Alba a produs efecte nescontate pe malul Marii Negre, unde nisipul a inceput sa se incinga pana la inrosire... Asadar si prin urmare, Casa Alba va lasa cativa pescari cu barci cu ocheane si colacei de salvare sa urmareasca miscarile ratzei de Pekin prin Marea Chinei de Est (ca sa semnalizeze in caz ca o ia catre insulele nipone), si se reintoarce catre zona care acu gafaie de fierbinteala ca o locomotiva cu aburi intrata in caldurile coitului.


S-au jurat pe ce au mai sfant (pe dolar si pe petrol), ca se vor implica adanc in mizerabila cultura de coruptie est europeana si balcanica, pentru a o curata in profunzime, ridicand astfel procesul de spalare a rufelor in public la un alt nivel. Un nivel cu mai multa prospetime si care scoate petele rosii din profunzime, lasand tesatura de un alb imaculat. Asa se face ca institutiile anticoruptie de la noi au inceput sa scoata gunoiul de sub pres cu ocazia curateniei de Pasti. Au prins curaj cand au inteles ca americanii nu pot transforma Constanta intr-un Sevastopol occidental si nu pot ateriza cu marina lor intr-o tara feudala, riscand sa isi compromita flota plasata intr-un port strategic ca si Constanta, daca portul a incaput pe mana unui mafiot local ce voia sa tranziteze mazare prin el. Au inteles ca americanii au semnat un parteneriat strategic cu un stat de drept, democratic, nu cu unul de stang, cleptocratic si faramitat in feude pe principiul piramidal, cu piramidonul expirat. Asa ca au scos piramidonul din reteta baronilor locali si au dat drumul durerilor de cap la nivel de toate nivelele. Si cica asta e numai inceputul epurarii sistemului de corupti de la varf. Urmeaza alegerile. Casei Albe.


Cu ocazia produsa de prilejul Sarbatorilor de Pasti, reprezentantii oficiali au recunoscut ca Washingtonul se caieste amarui de eroarea pe care a comis-o intr-un mod atat de gresit si ca urmare, printr-un act constient de penitentza, Casa Alba va intra in Postul Pastelui. Dar pentru ca presedintele lor este negru, se cheama ca Casa Alba va intra in Postul Negru. Timp de o ora. Iar in Balcani, Europa Centrala si de Est mult mai mult timp. 


De asemenea, Casa Alba a transmis traditionala urare pascala tuturor crestinilor din Balcani si Europa Centrala si de Est:
- Unchiul Sam a inviat !

Iar corul enoriasilor pro-atlantici a intonat mladios:
- Adevarat ca a inviat !





Damblarin

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pentru ăsta, ai o vodka de la mine!