- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 1 martie 2012

Cuvant inainte versus Cuvant inapoi





Am mai publicat in presa pamflet si caricatura ( plus expozitie personala de caricatura portretistica in tzara si strainatate, plus participarea la diferite concursuri internationale de caricatura tematica). 

Debutul online insa, s-a petrecut pe un forum de apicultura (o alta pasiune, pe care ma pregatesc sa o transform in profesie): ForumulSTUPARITUL, subforumul CAFENEA, topicul 'PAMFLETE din BRUXEL'.

Devoratorilor de pamflete le recomand peste 40 de titluri (semnate cu nickname-ul  LUPU' ALBINELOR), ce pot fi gasite aici: http//forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=38&t=20

Voi prelua introducerea de pe topicul 'PAMFLETE din BRUXEL' si o voi transfera pe blogul  http://damblarin.blogspot.com (o alta incarnare a aceluiasi neadaptat social):

Pamfletul este o specie literara (in versuri sau in proza ) cu caracter satiric, in care scriitorul infiereaza anumite tare morale, conceptii politice, aspecte negative ale realitatii sociale, trasaturi de caracter ale unei persoane, idei, opere, intamplari reprobabile, intr-un mod ironic, caricatural, prin intermediul carora se urmareste ridiculizarea, suprimarea prin discurs a „subiectului“ ales. Pamfletul face parte si din stilul publicistic in sensul general de scriere satirică care isi poate atinge obiectivul nu doar prin ancorarea in realitate ci si prin zugravirea unor situatii ipotetice si nascocirea unor personaje imaginare, care inmanunchiate cu liantul unui umor condensat si "acid", conduce la o anume concluzie, mushca..., amendeaza... RAUL .Dar intr-un mod subtil si rafinat.Ca fond, pamfletul e un mod de expresie, cu un stil aparte, nascut si modelat o data cu limbajul, intrand in literatura de la inceputurile ei. Pamfletul, ca expresie particulara, ca stil cu proceduri caracteristice, se afirma in toata varietatea limbajului, de la vorbirea cotidiana la articolul de ziar sau in literatura.

- PAMFLETUL NU POATE EXISTA DECAT INTR-UN REGIM DE LIBERTATE !!!

Una dintre cele mai specifice trasaturi care definesc pozitiv spiritul romanesc este capacitatea extrem de rara (daca nu cumva unica ), a poporului roman de a "FACE HAZ DE NECAZ".E una din acele trasaturi care ma fac sa fiu mandru ca sunt roman. Umorul a fost pentru sarmanul obidit o supapa de refulare in fatza tiraniei, timp de veacuri. Cred ca UMORUL este mai necesar in prezent ca niciodata...Si fiindca exista impatimiti ai genului...iata-ma !



CUVANT  INAPOI 

CONTRAINDICATII :

1 - A nu se administra in cazul Sindromului L.A.S.U. (Lipsa Acuta a Simtului Umorului) : - Te vei intreba unde-ilogica. 

2 - A se evita daca, " TE IEI  MULT PREA IN SERIOS" : - Iti poate deforma perceptia.

3  - Contraindicat celor ce considera ca viata e compusa mai mult din LUCRURI SERIOASE CU CARE NU E DE GLUMIT decat din NESERIOZITATI... UTILE : - Apar simptome de crapare a buzelor rigidizate din lipsa obisnuintei de a rade.

4 - Nu incerca asa ceva acasa daca nu ai reusit niciodata sa razi copios la o gluma buna facuta pe seama ta : 
- Provoaca iritare si mancarimi de durata... 

5 - A nu se consuma stand in picioare sau avand lichide fierbinti in mana : - Se evita astfel ranirile cauzate de cazaturile sau opariturile neanticipate.

INDICATII :

1 - Indicat in cazuri de depresie acuta, trimitere in somaj, somatie de neplata, debransare fortata, reducere a pensiei, taieri din salar...etc, (pentru romanii aflati in tzara se va trimite o anexa suplimentara cu restul cazurilor, cu paginile completate la zi , pagina 1283 inclusiv): - Sedativ usor, poate distrage temporar atentia de la fondul clinic al problemei.

2 - Se recomanda dimineata la pranz si seara,(puteti sarii peste pranz daca nu aveti ce pune pe masa) : - Pentru o mai buna tonifiere a muschilor inclestati pe baston sau carja, destinde spiritul agitat de statul la cozi , ajuta la refacerea poftei de viata (in alta tzara) si chiar a libidoului, (in special dupa "Stirile Zilei" prezentate seara).

3 - Reglator al functiilor erectile , al disfunctiilor biliare si constipatie, de prostata si tuse : 
- Prin compozitia sa naturala PAMFLETUL elimina intrebuintarea costisitoare a Viagrei pentru luarea unei decizii majore in propriilemaini, elibereaza fluxul de secretii neuronal-cerebrale ale celor cu bila lenesa, regleaza brusc debitul urinar (in timpul lecturii), de la stadiul de picaturi la cel de suvoi prelins pe crac, plus, faciliteaza expectorarea fortata prin metoda cunoscuta sub denumirea populara de "M-am K (la patrat ) pe min' de ras" sau "Era sa ma innec de ras" (cea de a doua varianta provenind din zonele inundabile anual).

4 - Pentru desretirea ridurilor provocate de cei cu tenul neted si eliberarea surplusului de energie negativa (fara a crea victime colaterale ) : - Induce o stare euforica de genul : "Daca tot e sa mor...cel putin sa mor de ras... in timp ce... le rad in nas...".

5 - Cand din tot ce se putea pierde nu ai mai ramas cu absolut nimic si cauti cu disperare o solutie imposibila, de care sa te agati cu toata speranta de care mai dispui... : - Iti reaminteste ca trebuie sa zambesti AZI. Maine poate fi mai rau.



TOATE TEXTELE CE VOR FI POSTATE TREBUIESC TRATATE CA PAMFLET, ORICE ASEMANARE CU REALITATEA ESTE PUR INTAMPLATOARE SI INDELUNG INVESTIGATA !

Tuturor celor care vor descoperi acest blog incendiar, prietenilor si fanilor deopotriva, Jokerul DAMBLARIN le spune:

"C-o moarte tot suntem datori! Dar nu-i tot una leu sa mori ori caine-nlantuit"...BINE ATI VENIT!




6 comentarii:

mocacina spunea...

Pana acum,introducerea mi-a smuls cateva zambete largi :-) Astept cu interes continuarea !

DAMBLARIN spunea...

- Mocacino, ține aproape!
Restul vine de la sine...

Anonim spunea...

Merge de minune cu mierea si cafeaua de dimineata.
Voi urmari din umbra. Bambucha muchacha

DAMBLARIN spunea...

- Muchacho ! Dăduși de mine și aici ? Mă bucur că ai făcut-o !

Anonim spunea...

De seceră nu zic nimic, da' ciocanuu...se găseşte de cumpărat pă undeva?
anonim, din mulţime

DAMBLARIN spunea...

- Ehe anonimule...Cati nu m-au intrebat...Dar ciocane din astea nu se dau pe inventar decat Cadrelor de Nadejde(cate o mai fi ramas). Dar insista, ca nu se stie niciodata...unde ciocanesti si unde crapa.