- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 6 iunie 2013

EXTRA VIRGIN


Dintr-o maslina extra-virgina, uite atat de mica...


Dacian Ciolos, un ficior fain de prin partea locului Zalau, ajuns intre timp Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in cadrul Comisiei Europene, s-a vazut obligat de circumstante  nezburatoare identificate sa apara pe sticla cu un comunicat oficial, adresat in special mafiei italiene a falsificatorilor de ulei extra-virgin de masline. Asta ca urmare a faptului ca initiativa sa de a promova o lege  europeana care sa oblige patronii de restaurante sa puna pe mese sticlute cu ulei de masline doar in ambalaje sigilate si de unica folosinta, a divizat Europa in doua mai mici si a starnit o bacteorologica campanie de presa (ca virulenta e putin spus), ce a dus la retragerea initiativei sale legislative. Ciolos, mic de felul lui, da al dracu din stramosi, nu a vrut sa se dea batut cu una cu doua (cand el putea da gata cate trei pe noapte). Asa ca si-a pregatit un discurs ce l-a invatat pe de rost, cu foile-n fatza.
Din interiorul cladirii Berlaymont, de la sediul Comisiei Europene, prin intermediul televiziunii Al Jazeera, Dacian Ciolos se adreseaza intregii Europe (iar Damblarin are satisfactia sa va poata oferi in exclusivitate discursul original, in varianta necenzurata pentru adulti)
Dacian Ciolos:
-Stimati maslinari si stimate maslinarite, de nicaieri si pretutindeni, in cadrul simpozionului « Foaie verde de maslin, vrem mai mult Extra Virgin », am sa va supun atentiei racoroasele mele salutari de bine si de departe, cat si a intregului colectiv pe care cu onor il manipulez.
Vreau inca de la inceput sa dedic cateva precizari feroce, adresate mafiei italiene care se ocupa cu o intreaga industrie a  falsificarii uleiului de masline si  cu o cifra de afaceri de peste cinci miliarde de euro anual, o cifra ce rivalizeaza cu incasarile din traficul de droguri :
‘Macaronari de anvergura, sa va bag maslina-n gura ca s-o sugeti pe masura, si s-o prelucrati deplin, pana la extra virgin, hop-s-asa mai, mai’.
Deci, cred ca am fost cat se poate de clar.Declar razboi mafiei uleiului de masline falsificat in mod artificial cu metode catolice, total neortodoxe. Producatori, comercianti, importatori-exportatori, magazioneri, stivuitori, macaronii (pardon), macaragii, soferi pe vapoare si hamali cu carca in port, vanzatori si prezentatoare si…cate categoriile dracului or mai fi in industria asta unsuroasa, tin sa va avertizez ca ati luat-o serios pe ulei. Macar de ar fi extra virgin…
Apropo, de unde naiba ati scos denumirea asta de ulei EXTRA VIRGIN ? Adica ce, e ulei facut din maslina cu doua membrane ?  Sau pe alea in care nu va bagati voi deshtu’ sa le scoateti samburele ca sa va bagati apoi morcovu, le considerati virgine de la extra in sus ?Sau denumirea provine cumva de la renumitul  joc penisular de societate masculina ‘Gioco di mano cinci contra unu’ ? Sau de la faptul ca va frecati maslina la rece pana tasneste uleiul ? Poftim, mentalitate de penin sula.
Bai, ca ati lungit extra virginu cu alt ulei de slaba calitate, (de multe ori nici macar de masline), si ati ajuns sa puneti pe mesele restaurantelor de lux o ‘solutie’ cu un procentaj maxim de 25% ulei de masline, pe care il taxati ca extra virgin, e o treaba . Dar cand pui cateva picaturi din uleiul vostru de contrabanda pe o farfurie si apoi asterni un servetel pe care il lasi 24 de ore la imbibat si apoi ii dai foc, si in loc de masline miroase a gudron, asta e cu totul altceva. Asta inseamna atentat la sanatatea publica. Cine dracu o mai auzit de ulei de masline in care nu mai sunt masline deloc ci numai compusi chimici toxici, care pot provoca moartea consumatorului ? Pai pana unde vreti sa ajungeti cu falsul in materie de ulei maslinar ? Credeti ca am sa stau cu bratele in san si cu maslina scoasa pe biroul CE, privind neputincios ?Nu. Pentru ca sunt inca tanar si inca mai pot stoarce uleiul din maslina in mod natural si pe cale nemecanizata, manual.
Intr-adevar, trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam ca caracatitza mafiei italiene a uleiului de masline sa fie capabila sa isi intinda tentaculele la un nivel atat de inalt incat sa determine pana si Marea Britanie si Olanda sa se impotriveasca initiativei mele legislative.
Asa dupa cum comunica si numele, stramosii mei s-au tras de pe meleagurile Daciei, inca dinainte de invazia Renault. Asadar, atentie marita de acum incolo. Am pierdut doar o batalie. Dar voi castiga razboiul…
Inchei pe calea undelor (pentru ca mereu ma intreb pe unde mama lor ajung recomandarile mele, de nu le aplica nimeni), acest avertisment sub forma de amenintare deschisa...



La zece minute dupa iesirea din platoul de emisie, Dacian Ciolos a primit un e-mail de la Asociatia Producatorilor Extra Virgini din Sicilia, cu urmatorul mesaj de suflet :
-Cu o deosebita stima ce va caracterizeaza, tinem sa ne exprimam aprecierile noastre sincere pentru intreaga dumneavoastra activitate si preocuparile inutile pe care le nutriti. Pe taramurile scaldate de soare ale Siciliei, activitatea de masare prin bataie a maslinei, (pana i se inmoaie toate punctele de stres ce contin uleiul atat de mult ravnit), se desfasoara neintrerupt de mii de ani. In aceeasi maniera. Un vechi proverb sicilian de profil spune ca ‘Extra Virgin nu inseamna nefutut’. Speram ca in cel mai scurt timp posibil sa va putem oferi o mostra originala de extra-virginitate, dandu-va astfel posibilitatea sa gustati personal din intelepciunea milenara a folclorului sicilian.
Pe cat mai curand, un gioco di mano cinci contra unu, cu ulei de masline extra-virginizat !

Semneaza : Asociatia Producatorilor Extra Virgini din Sicilia






Damblarin

Niciun comentariu: