- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

sâmbătă, 22 iunie 2013

NENEA BILA SI TANTI AGLAIA

Nenea Bila

si Tanti Aglaia


Bila (concurentul numarul unu al lui Bula) si Aglaia (concurenta lui Coana Mitza Biciclista), formeaza un cuplu celebru, necunoscut publicului romanesc. Idila lor minora incepe de la cresha. Bila era responsabil de palier la baietei, coordonand activitatile ce implicau patru labe, iar Aglaia era premianta clasei, responsabila cu udatul scutecelor. Cand s-au vazut prima data in privirile din ochii celuilalt, au simtit cum ii electrocuteaza. Se umezise pe jos mozaicul de la o priza din care curgea curentul. Dupa ce au promovat cu brio examenul de gabarit de la cresha, Bila si Aglaia s-au declarat in public iubiti. De parinti si educatoare. De atunci au inceput sa ia contacte des. Le furau din tabloul electric al unui lift des afectat. Bila era cunoscut ca un om bun. Fiindca el trecea intotdeauna numai pe culoarea verde, in timp ce Aglaia trecea pe rosu, cel putin o data pe luna.
Revolutia i-a prins fragezi iar capitalismul i-a rumenit. El ajunse bucatar la o fabrica de scutece. Ii convenea de minune fiindca avea materia prima la indemana, iar romanul nu e pretentios la mancare (atata timp cat e bio si traditionala). Ea ajunse membra la un club sportiv de penis de masa. Era la serva dimineata la pranz si seara ( sau de cate ori cerea meniul zilei). Dar democratia era mult mai instabila decat crezusera ei. Asa ca intr-o zi, Bila, dupa ce a mancat in prealabil, l-a aruncat. L-au dat afara pe motiv ca distruge inventarul cantinei. Motivul fusese insa altul. Fabrica de scutece urma sa se mute in Kirghizstan. Pentru ca romanii incepusera sa nu se mai poata caca de foame si vanzarile de scutece scadeau dramatic. Asa a ajuns Bila angajat pe post de jeton la un cazinou chinezesc din capitala. Dar, din nou inevitabilul s-a produs. Brusc. Cand au schimbat garnitura veche de jetoane cu una noua, l-au aruncat si pe el. Pentru ca deja se ingalbenise pe la colturi si avea muchiile ciobite. Clubul ei sportiv s-a inchis si el din motive venerice. Desi in formularul de faliment patronul scrisese din ‘motive generice’.Ea a fost apoi angajata pe post de Director de Resurse Umane. Ca sa dea piept sindicatelor miniere. Cand minerii au descalecat de pe camioane si vagoane in Bucuresti, ea le-a iesit in cale minerilor pe bulevard, imbracata sumar, doar cu capotul. Cand minerii au ajuns in fatza ei, si-a aruncat capotul de pe ea si i-a implorat fierbinte, cu atatea lacrimi in voce incat facea gargara :
Aglaia : - Mineri, intrati in mine si potoliti-va !
Au intrat primi zece, hai cinsh’pe. Dar mai multi nu au incaput. Ca primii intrasera cu tot cu rangi. Asa ca, restul minerilor au scotocit tot Bucurestiul dupa alte exemplare de Directori de Resurse Umane ca tanti Aglaia. Dar nu au mai gasit. Din aceasta cauza minerii au inregistrat un frustraj care a condus la o confectionare a istoriei care s-a coincis sa fie chiar cea mai moderna. Pe care o stim cu totii…


Bila a fost toata viata un spirit nelinistit, dornic de cunoastere si experimentare, un cautator asiduu. Cauta in fiecare zi. Cum sa o insele pe Aglaia. Lucru care ii reusea si ei in egala masura. Era fiecare cu pizma masii, dar spre dimineata ajungeau amandoi acasa si se culcau in acelasi pat, ca porumbeii. Se considerau spirite libere, care nu suportau incatusarea vreunui contract prenuptial sau a unui angajament de durata asumat prin casatorie. Aveau un aranjament modern, numit 'casnicie deschisa' (pentru ca puteau intra in ea si iesi din ea cat de multi), si erau mandri de asta. Traiau in concubinaj deschis si se concubinau de cate ori aveau chef, dar nu s-au despartit niciodata. In materie de promiscuitate si libertinaj sexual experimental devenisera mai notorii decat familia Papei Borgia.


Bila se trezi dis de dimineata incaltat cu botoseii facuti din monton in carouri si lua pe el capotul din mushama, imitatie de matase. Iesii pe balcon si se aseza la masuta de cafea, in umbra ieftina (made in China), pe care i-o oferea prelata de deasupra, in poluarea caniculara a Bucurestiului. Sosi si Aglaia cu doua cafelute pe tava. Bila rasfoia presa centrala. Incepura sa isi soarba alene si tacuti caimacurile. Era ultima zi in care aveau sa isi continue ritualul cu care se obisnuisera in ultimii 20 de ani. Pentru ca a doua zi, executorul judecatoresc avea sa ii evacueze din imobilul la care nu-si mai platisera nici chiria si nici intretinerea in ultimii trei ani. Si nu isi gasisera inca o alta locatie unde sa fie acceptati pe datorie .
Bila: - Aglaio balaio, am ajuns pana la etatea asta venericabila, la varsta servitutii. Si ma trezesc aruncat in strada, in propria tara. Mai rau ca un emigrant. Ce ar fi sa punem si noi de o emigrare, tu Aglaio ? Tu stiai ca in materie de emigrare, dupa datele date publicitatii de catre Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, suntem depasiti la nivel mondial doar de China ? Dar in 2007, anul in care Romania a intrat in UE, i-am depasit chiar si pe Chinezi cu 549.000 de imigranti romani, in comparatie cu doar 518.000 de imigranti chinezi. In anul 2011 au emigrat din Romania catre statele O.C.D.E 310.000 de romani…De aia zic, noi de ce nu ne-am incerca norocul ?
Aglaia: - Bai Bila, tie ti s-a stricat rulmentu ? Sau doar ti-a ruginit bila din el ? Pai tu nu vezi ma ca s-au inmultit prostituatele romance cu facultati in principalele orase din Occident, de se iau la paruit ca sa isi pastreze coltul de strada in fatza concurentei mioritice ? Tu nu auzi ca politia ii deratizeaza pe tiganii romani din parcuri ca pe gandacii ‘La Cucaracha’, si apoi ii preseaza in avioane spre Romania ca pe icrele negre ? Ce drac sa facem noi doi acolo mah, cand si alea scolite si fitzoase ajung sa spele pe jos cu mopurile cu care or clatit veceurile ?
Bila: - Si atunci ce rahat sa facem ?
Aglaia: - Unu traditional. Nu ai vazut ca dupa ce micii au fost declarati traditionali, nu mai conteaza ce rahat cu mustar baga astia in ei ?
Bila: - Ete fleosc Aglaio! Pe asta a bagat-o ministrul Agriculturii in fatza, ca sa le abata atentia la fraierii de fermieri ca subventia la motorina pe anul 2013 se va da in avans in anul 2014, pentru cine stie cat timp de atunci incolo…
Auzi tu Aglaio ce a zis Basescu la o intalnire cu femei de succes, organizata de revista Business Woman, ca el nu poate sa inteleaga cum de tigancile pot creste cate 5 - 6 copii, iar romancile nu. A zis ca daca romancile nu se apuca de facut mititei (de aia cu mustaru-n scutece), ca mamele eroine, pana in 2030 populatia Romaniei va scadea pana la 15 milioane, iar din 'roman' va mai ramane doar 'rom', ca 'an' de la final va deveni surd ( nu se va mai pronunta, ca in limba franceza). Pentru ca desi in materie de futai si romanii sunt ca tiganii, la capitolul finalitate si productivitate a muncii, tiganii stau mult mai bine. Au o progresie geometrica de invidiat. Iar viitorii pui de daci si de romani vor fi dotati inca de la nastere cu un ten bronzat 'a la Lambada'...Asa ca, zice domnu presedinte, romancele au o datorie si o responsabilitate patriotica sa ridice si neamu, nu numa organu...
Aglaia: - Auzi ma Bila, ce i-as mai trage eu un masaj birotic la domnu presedinte. Sa il fac eu sa inteleaga ce inseamna sa fi romanca de succes...
Bila: - Cum adica tu, masaj birotic ?
Aglaia: - Masaj erotic cu chiuituri, la el pe birou ! Pai de ce nu-si face domnu presedinte operatie de schimbare de sex, si sa devina el mama eroina ? Sa simta si el pe pielea lui sistemul romanesc de protectie maternala, facut pe principiul: "Ti-a placut sa dai din craci, acum leagana si taci !"...Pai la ce sa-i faci ma ? Sa sufere ? Sa ajunga sa recicleze gunoiul menajer ca sa creasca porci ecologici ?...Fir-ar mama lui a dracu, de gunoi prezidential menajer...
Bila: - Gunoi prezidential menajer ?
Aglaia: - Basescu, el e gunoiul menajer. In primul rand pentru ca e un gunoi si in al doilea rand pentru ca se menajeaza. El da sfaturi la altii cum sa traiasca bine cu 'aici sunt banii dumneavoastra', dar nimeni nu-i gaseste. In schimb, el si ai lui traiesc intr-o alta Romanie. O Romanie in care sa faci copii pe banda rulanta poate fi distractiv...

Bila: - Auzi tu uselisto, antenisto trei, ia misca-ti curu ala de vaduva uzata moral pana la cutia postala si vezi de ceva prospaturi. Ca am terminat dracu toate gazetele de citit.
Ea se ridica de la masuta din balcon si taraindu-si slapii fara tragere de inima iesii din apartament trantind usa dupa ea. Aparu dupa cateva minute cu doua ziare rulate sub brat si cu un plic pe care deja il desfacuse, strigandu-i de la intrare:
Aglaia: - Bilaaa ! Al naibii talent, ai ajuns de ti-ai durigat bila si printre cracii lu scorpia asta de Liliana Minca, cine gatzii masii o mai fi si asta...?
Bila: - Ia da tu plicu ala incoace, nu mai fa spume ca berea, fraiera precum muierea. Bai da rapid iti mai aluneca tie mintea aia lunguiatza in colturile cognitive.
Aproape ca ii smulse plicul din mana lui Aglaia si cu gesturi nervoase de curiozitate arunca o cautatura generica asupra continutului. In timp ce ochii lui Bila se beleau progresiv, tensiunea arteriala a lui Aglaia se inscrisese deja in cartea recordurilor. Dupa secunde bune de suspans, Bila exploda intr-un ras isteric si aratand cu degetul catre plic, printre sughituri, ii zise:
Bila: - Tanti Aglaia, aici sunt banii dumneavoastra !
Aglaia se prabusi pe scaunel rapusa de emotie:
Aglaia: - Auzi bah...sfericule, (ca decat sa te acoleasca omu, mai bine te sare), nu faci tu bine sa-ti pui cioburile pe nas si sa incepi sa citesti cu litere de tipar, ca sa se bucure si urechea mea ? Immm ? Ce zici ? Ca sa apuc sa imi termin si eu cafeluta, ca de azi dimineata numa dupa curu tau umblu...
Bila: - Ia un loc in cur Aglaie si inchide-ti clantza de potaie, ca ne-a pus Dumnezeu mana-n cap ! Pai tu nu vazusi ca pe plic sunt insemnele oficiale si stampila Camerei Deputatilor ? Beleste urechea:

"Stimate Nenea Bila si stimata Tanti Aglaia !

Ma simt onorata ca am posibilitatea sa va abordez pe cale oficiala si sa imi exprim in mod particular simpatia si inalta apreciere pe care, ca o femeie moderna ce ma consider, le nutresc, pentru exemplul de minte deschisa, vizionara si in continua adaptare, pe care dumneavoastra, ca un cuplu modern ce sunteti, ati oferit-o. Ati fost si continuati sa fiti o adevarata sursa de inspiratie pentru toti cei care privesc cu incredere la viitorul Romaniei. Tocmai de aceea, exemplul dumneavoastra poate fi mobilizator si poate devenii catalizatorul unei transformari revolutionare a mentalitatii romanesti.
Nu putem construi un viitor solid acestei tari, fara ca tinerele generatii sa inceapa de la o varsta frageda o educatie sexuala adaptata momentului si nevoilor europene.
Avand in vedere specificul istoriei noastre mioritice, in care timp de veacuri stramosii nostri au trait singuri prin paduri, inconjurati doar de oi si de capre, neputand beneficia de ideile novatoare ale Renasterii in materie de sex, neavand suficient contact cu cultura franceza, neauzind de 'sarutul frantuzesc' sau de un 'menage a trois', nu este surprinzator faptul ca au ramas blocati doar in pozitia misionarului (sursa durerilor de spate la romani), si nu au evoluat.
Din acest motiv si tocmai de aceea, am ajuns acum la nevoia imperioasa de a scapa de un trecut rusinos si de a pasi cu pieptul drept si cu picioarele inainte.
Pentru atingerea acestui obiectiv am demarat un proiect pilot (pe care l-am prezentat la Casa Poporului), 'platforma on-line de educatie sexuala', numita Sexul vs. Barza. Proiectul este deja accesibil in peste 2000 de biblioteci prin intermediul programului Biblionet.
Tinta pe care mi-am propus-o este o lege care sa prevada educatia sexuala ca materie obligatorie incepand cu clasa a IV-a. Pentru ca minorii trebuie ajutati sa isi rezolve problemele sexuale cat mai de timpuriu.
Dar avand in vedere caracterul delicat al acestei misiuni de renastere spirituala, dorim sa lucram cu educatori sexuali experimentati, cu o buna reputatie si devotament. Pentru ca micutii nostri au nevoie de persoane de incredere care sa ii initieze in minunata lume a tainelor tantrice din universul schimbului de fluide. De exemplu, minorilor de clasa a IV-a trebuie sa li se explice cu afectiune ca acolo unde se infiripa dragostea nu mai conteaza de ce sex este partenerul sau partenera. Ca fetelor pot sa le placa atat baietii cat si fetele. Si invers. Este Ok sa fi homosexual sau lesbiana. Este un lucru absolut normal si nerusinos intr-o societate moderna. Trebuie sa ii faceti de exemplu pe baieti sa inteleaga ca daca vor sa intrebe o fata daca este libera, nu trebuie sa o intrebe daca are prieten, ci mai degraba daca este intr-o relatie. Ca sa nu ranim sentimentele comunitatii lesbienelor. Si invers...Daca un baiat se simte bine in lenjerie feminina, nu are de ce sa se rusineze. Fenomenul travesti devine din ce in ce mai raspandit in lume si travestitii devin o prezenta tot mai constanta pe strazi.
Sigur ca va fi un proces lung si anevoios, o lupta continua cu mentalitatea traditionala. Tocmai de aceea avem nevoie de oameni ce au dobandit deja elevarea si emanciparea culturala ce se impune in procesul de educare a tinerelor generatii.
Asadar, revenind la persoanele dumneavoastra, am dorii sa fiti deschizatori de drumuri, sa spargeti gheata milenara intarita in jurul sexului mioritic si sa acceptati sa fiti primii educatori sexuali pentru clasa a IV-a, din Romania. Suntem siguri ca si altii se vor alatura vazandu-va in primele randuri. Va vom oferii prin intermediul Ministerului Invatamantului un salar motivational (discret, fireste), de nivelul unui profesor universitar.

Cu emotie, in asteptarea unui raspuns pozitiv, cu deosebita stima si admiratie :

Liliana Minca, Presedintele Comisiei de egalitate de sanse intre femei si barbati din Camera Deputatilor"... incheiat citatu !

- Pai tu tanti Aglaia, daca pana si Basescu o zis ca lui i se falfaie unde vrea lumea sa si-o vire, de ce ne-ar pasa noua, atata timp cat inca mai putem stoarce bani de pe urma sexului ?
Aglaia: - Bai nenea Bila, toate faine si frumoase, dar inainte sa-i corupem pe minori pe nobila si pasnica cale a sexului fara angajament, dar protejat, prin lege, eu zic ca ar fi bine sa ne tragem o asigurare de risc parental.
Bila: - ???
Aglaia: - Pai va trebui sa ne plateasca cineva spitalizarea, in caz ca ne vor ciomagii pe strada parintii minorilor. Nu ?



Damblarin

Niciun comentariu: