- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

miercuri, 20 noiembrie 2013

STALPUL INFAMIEI




Stalp al Infamiei din Freiburg



Toata lumea, atat din afara cat si din interior, continua sa repete obsesiv ca Romania are un potential urias de dezvoltare economica. Dar potentialul refuza cu incapatanare sa-si faca aparitia, sa se faca simtit, sa se lase vazut, pipait, ma rog, sa devina o realitate palpabila. Cu toate acestea, politicienii au demarat deja un regim de fiscalizare ce pare croit sa taxeze anticipat exact acel himeric potential economic urias.

Guvernantii au luat tara pe sus si au asezat-o cu forta in scaunul ginecologic. Din cauza ciclului. Noului ciclu bugetar. Si au inceput, unii de la stanga si altii de la drepta, sa-i desfaca picioarele. Desi au cracit-o fara pudoare pana a inceput sa trosneasca din incheieturile soldurilor, actualii guvernanti trag in continuare cu disperare de cracii tarii muma, ca sa-i largeasca la maxim baza de impozitare.

Stimati cititori, fani ai lui Damblarin, oriunde v-ati afla, dati-mi voie sa am si eu o parere proprie si personala, da ?

Ei bine, eu cred ca ASTA E ! Ca alta nu-i !


Cu cat USL decade tot ce prinde in cale, cu atat incep sa ma amuze si sa-mi devina mai simpatici. Parerea mea. Adica eu deja ranjesc de satisfactie benigna cand ma gandesc la dificultatea cu care se vor confrunta istoricii viitorului, nestiind unde sa incadreze guvernarea USL ca regim. Pentru ca de la cripto-comunism la neo-comunism, de la autoritarism sovietic la autoritarism national-socialist, de la capitalism de cumetrie la neo-feudalism, USL le-a cuprins pe toate. Dar parca in guvernarile anterioare daunele au fost produse intr-un mod mai organizat. Se stia ce se doreste, unde se doreste sa se ajunga si in ce maniera trebuie atinse obiectivele. Tot respectul. Pe cand acum, USL a luat tara la imblatit intr-un mod atat de bezmeotic incat, numai stie stanga ce face dreapta, iar tara, trantita la pamant in patru labe, se intreaba daca 'capra' e pozitia corecta a electoratului fata de alesi sau insusi electoratul pe care alesii il mulg la doua maini.

Mediul de afaceri, pentru prima oara in cei peste 20 de ani de la ‘after shave’, au facut cor comun, cu corzile vocale setate pe doine de jale fiscala. Pai daca au ajuns sa ii sperie pana si pe americani ! Si se stie ca americanii nu se sperie nici de Halloween, daramite de Saint Valentine.

In aceasta dezordine de idei, daca guvernul va comanda un calcul si un grafic (orice poate fi calculat si introdus intr-un grafic, sa stiti), pe, sa zicem ritmul, periodicitatea si cadenta cu care respira un muritor de rand pe zi, atunci putem avea un grafic al consumului de aer si al emisiilor de dioxid de carbon per unitate. Aerul fiind o resursa nationala administrata de stat, se poate impozita. De asemenea, pentru protectia mediului, se vor taxa si noxele nazale emise prin anticul si primitivul proces de expirare. In acest caz este recomandat sa renuntati le expirare (scapati de o taxa). In ceea ce priveste flatulatiile flatuatiilor, ele vor fi la mare impozitare. In special cele traditionale, de pe fasole si varza murata ( exceptie facand doar cetatenii care circula cu un catalizator rectiliniu Euro 6, infipt in rect).

Din 2014 votca, tuica si rachiul se vor vinde la pompe, ca si carburantii, ca sa poata beneficia de marirea de 0,07 la litru, (in plus fata de aciza majorata pe cifra octanica).

Pompele funebre vor fi trecute la categoria ‘constructiilor speciale’ datorita rentabilitatii. Deoarece guvernul anticipeaza in viitorul apropiat o crestere a cantitatii de materie prima romaneasca, la un pret de dumping, ce va fi prelucrat in sistemul national de pompe funebre, generand profituri substantiale ce nu trebuie scapate neimpozitate.

Tot din 2014, cei care vor dori sa evite pachetele de tigari pe care scrie ca tutunul ucide sau te face impotent, vor putea opta pentru ajutoare de la stat, care au acelasi efect. Cel putin nu o sa le mai puta gura.

Taxa pe fluieratul in biserica are un dublu scop. Avand in vedere ca numarul scepticilor este in crestere, acest segment de piata va sporii incasarile bugetare. Iar in al doilea rand, prin aceasta taxa se va corecta o tendinta ingrijoratoare a tinerilor preoti care au ajuns sa nu mai intoneze slujba ci sa o fluiere. Sperandu-se in acest mod ca vor reveni la forma ortodoxa a lalaitului jeluit, care te umple de bucurie.

In rest, in ceea ce priveste Bisericile Traditionale, se spune despre ele ca inca mai reprezinta stalpii societatii romanesti de la tara, dar ele nu vor fi impozitate (desi toata lumea stie ca ele au fost dintotdeauna 'constructii speciale'). Dragnea afirma ca nu vrea sa puna taxa pe credinta (comitand o grava confuzie de dictionar, biserica si credinta nefiind doua sinonime). Probabil Dragnea a devenit religios odata cu inceperea procesului sau, crezand cu ardoare ca Dumnezeu este un avocat de duminica, pesedist.

Medicamentelor care mai au si proprietati curative nu doar profitabilitate, li se va impune ‘taxa de longevitate’. Pentru ca lungindu-va viata, ele greveaza cu cheltuieli suplimentare bugetul de pensii si asigurari sociale.

Cica de la anul, mortul care se ingroapa cu popa va plati o taxa suplimentara ce va avea acciza marita inclusa in pretul slujbei, deoarece va trebui sa plateasca catre Biserica si pretul rovignetei pentru accesul pe ultimul drum. Se va lipi pe fruntea mortului in coltul din stanga sus.

Taxarea constructiilor speciale va lua prin surprindere pe multi romani. De exemplu, toti cei care mai au in fundul curtii sapata o groapa peste care au aruncat o scandura, ca podul de flori de peste Prut si pe care au umplut-o cu rahat, vor fi impozitati. Haznaua pe post de piscina si scandura pe post de trambulina. Si daca cumva mintea bolnava a expertilor in finante guvernamentale va fata pui, baza de impozitare se poate extinde si mai mult. Pai, datorita riscului la care esti expus de fiecare data cand faci echilibristica pe scandura aia putreda si alunecoasa, poti fi considerat practicant al unor noi sporturi extreme, tipic romanesti.
Nu 'sky diving' ci 'shit-diving', nu 'bunjee-jumping' ca 'buda-jumping'. Eeee, pai atunci vorbim de alte tipuri de echipamente. De lux. Si ca atare, luxul se taxeaza !

De asemenea, toate gospodinele care in curte spala si care intinse isi usuca rufele pe cabluri furate de soti din combinat, vor fi taxate la rubrica 'alte constructii speciale' categoria 'cabluri subterane suspendate'. Nu este recomandata nici agatarea rufelor in pari de fasole, pentru ca vor fi taxati ca 'stalpi bio'.

Hornurile si cosurile de fum vor fi impozitate in functie de cota de inaltime la care ajung. Baza de unde se va incepe masurarea va fi marea. De la nivelul Groapei Marianelor.

Cica, pe langa impozitarea tunelurilor se vor impozita si luminitele de la capatul lor, deoarece ele fac parte din sistemul de furnizare publica a luminii naturale (si fac in acelasi timp concurenta neloiala la lumina din lumina).

Canalele de televiziune care nu sprijina puterea vor fi taxate ca si 'sisteme de canalizare si telecomunicatii subterane si aeriene (adica subversive si rupte de realitate).

Galeriile de suporteri vor beneficia de acelasi regim de impozitare ca si cele miniere iar casa liftului de acelasi regim ca si puturile miniere ( cu deosebirea ca pe casa liftului inginerii pot cobori pe cablu cu sticla de palinca in mana, nu ascunsa in pufoaica).

Porturile vor fi de asemenea impozitate de anul viitor, exceptie facand portul Feselor de la Capalna, portul ilegal de arme albe, portul de suveniruri bisericesti si a Dubasilor de la Lelese. De asemenea si portul popular autonom secuiesc va fi exceptat de la impozitare ( pentru a se evita dubla impozitare cu cea din sistemul fiscal maghiar).

Alaturi de sondele de titei si gaze vor fi impozitate si sondele cu fibra optica ce se baga pe esofag si sistemele de clisma (care nu se baga pe esofag), fiind cuprinse la segmentul 'retele de sondare, distributie si transport'.

La rubrica 'canale navigabile cu ecluze mari si mici si statiile de pompare aferente acestor canale' vor fi cuprinse ca baza de impozitare si jucariile erotice din sex-shopuri, cu magazinele incluse ca zone erotice anexe.

Pompele funebre vor fi trecute la categoria ‘constructiilor speciale’ datorita rentabilitatii. Deoarece guvernul anticipeaza in viitorul apropiat o crestere a cantitatii de materie prima romaneasca, la un pret de dumping, ce va fi prelucrat in sistemul national de pompe funebre, generand profituri substantiale ce nu trebuie scapate de largirea bazei. 
Mai ales ca guvernul vrea sa vina de hac populatiei prin marirea veninului minim in doua transe (dupa ce va transa prima parte a populatiei, va trece la cea care a mai ramas).

Pentru o cat mai largita baza de impozitare, Damblarin mai vine cu doua recomandari menite sa dezvolte la maximum capacitatea de colectare a veniturilor la buget: 

pe langa platformele marine sa se impoziteze si Platforma Electorala a USL, iar pe langa stalpii de inalta tensiune sa se impoziteze si Stalpul Infamiei ! ( cel pe care istoria il va utiliza pentru a cataloga guvernarea USL ).







Stalp al Infamiei din Iimenau  







Damblarin

Niciun comentariu: