- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

joi, 4 iulie 2013

dEFECTUL NA,BUCCO



- Putine, plimba-ti URSSu pe conducta, ca ne doare-n robinet !



Cica lingbistii au luat in dezbatere sub forma de cearta publica semnificatia expresiei recente 'Nabucco West'. Adica, ce dreaq va sa-nsemne asta ? (se intreaba retoric in oglinda specialistii cu limba). Ne-a aratat Rusia buca ? Sau ne-a facut pe noi buca ? Sau am putea merge chiar si mai departe, concluzionand ca mesajul transmis ar putea fi:
- NA, imBUCCO, Romania !...Ca ti-a trebuit West !
Cert este ca succesul ghinionist pe care l-am inregistrat vizavi de Nabucco, certifica inca o data o realitate istorica indelung chinuita: suntem un popor cu un tragic destin ! (ne-o trag toti la indestin).
Efectele acestui deznodamant (ca ne-au deznodat de la zacamant), vor fi pe cat de drastice pe atat de repercutorii. Cica, shenila ruseasca a turtit deja apa minerala romaneasca in asemenea hal incat de acum incolo se va vinde plata. Romanii nu vor mai avea posibilitatea sa inghita temuta apa minerala Borsec, cu bule, ci cu noduri. Pai de unde gaz ? Dupa care vor bori in sec.
Cica la Radio Erevan s-ar fi spus ca Edward Snowden, atunci cand l-a rugat pe pilot sa traga umpic pe dreapta, pe aeroportul de la Moscova, (ca sa pufaie si el o mahoarca ruseasca), i-ar fi spus lui Putin sa faca tot posibilul sa nu lase nici o conducta din Rusia sau din Caucaz sa ajunga pe teritoriul romanesc. Pentru ca romanii sunt hoti si vor sta cu urechea lipita de conducta cat e ziua de lunga, pentru ca apoi sa dea fuga la National Security Agency (NSA) si sa le spuna americanilor de la Central Intelligence Agency (CIA) tot ce se aude prin cele doua zone.
Se zice ca Dracii Rosii si-ar fi bagat coada pe teava azera, indoind-o spre alte directii, ocolitoare de pamant stramosesc si ar fi reusit sa ii sperie pe azeri vizavi de romani. In plus, le-ar fi explicat azerilor, ca teava lui Nabucco West fiind mai lunga, se va blegii spre capat, indoindu-se. Dar teava lui TAP (Trans-Adriatic Pipeline) fiind mai scurta, va sta incordata in presiune, neavand debitul gatuit de emotie pe la curbe.
Guvernul Romaniei zice ca nu avem de ce sa ne facem griji, ca el e calare pe situatie. Chiar si dupa castrarea reusita de rusi el mai are intre picioare o teava de rezerva. Pe shest. Pardon, pe shist. Si ca, la cat pishalau se aduna in apele de pe litoralul romanesc al Marii Negre in fiecare sezon, vom avea biogaz marin cacalau de acum incolo.

Un adevar mai putin vizibil este faptula ca americanii alaturi de europeni nu se mai dueleaza cu rusii cu sabii ci cu tevi. Inainte ca americanii sa-si fi schimbat centru de interes de pe Europa de Est pe Asia- Pacific, conducta Nabucco West ar fi fost un falus ce o lucra pe baba Rusia pe la spate. Dar se pare ca baba Rusia a strans atat de tare din buci incat ameuropenilor li s-a inmuiat inainte sa inceapa sa pompeze. Sigur, toata lumea presupune ca pentru a scapa de viol baba Matrioska a intrat la negocieri intime cu Unchiul Sam. Dupa aceste negocieri, baba si-a lasat poalele rosii sa cada din noua acolo unde au fost si inainte, iar americanii s-au retras din zona inghinala a Europei de Est.
In mod discret dar delirant, Basescu a inceput sa fredoneze printre gingii : 'Hei hei…Kakhalin, Kakhalin, Kakhaia...'
Pentru ca daca teava cu pricina ar fi traversat teritoriul tarii noastre, alta ar fi fost imaginea presedintiei si pozitia Romaniei pe piata energiei… Pe langa atuul asta energo-strategic si eliminarea dependentei de flatulatiile rusesti, nu numai ca ne-am fi ales cu investitii de 1,5 miliarde de euro, dar ar fi intrat la bugetul statului roman niste maruntis de buzunar, sub forma a 70 de milioane de euro, anual !
Insa ar fi fost greu de gestionat. Asa ca mai bine fara gaze dar balonati.


Dincolo de jocurile geo-politice ale superputerilor, ramane perpetua vocatia a ratarii la romani. Izvorata din prostie suculenta si comoditate prost inteleasa, ea va mai lovi cu siguranta si cu regularitate si pe viitor…  



« Romanii pot pune la loc capul pe perna linistiti. Fiindca ce e al lor e pus departe. »                
Gazprom





Nici americanii nu mai sunt ce au fost...



Damblarin

Niciun comentariu: