- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

vineri, 19 iulie 2013

IT’S A LONG WAY TO THE TOP IF YOU WANT TO FUCK THEM ALL







Cunoscutii, prietenii si apropiatii din imediata vecinatate il strigau Jimi. Dupa legendarul chitarist Jimi Hendrix. Fiindca era un chitarist talentat . Desi el era mare fan al chitaristului Angus Young de la AC/DC.

Jimi nu a avut copilarie. De aceea bunica-sa a facut rost de una de la un alt copil de varsta lui, care ceruse azil politic in S.U.A. Asadar, Jimi a avut o copilarie imprumutata. Parintii lui au plecat la munca in strainatate. Si astfel s-au instrainat unul de altul la capete opuse. 

Le uitase chipul, dar isi amintea morala : « Jimi mama, in viata, daca ai carte ai parte ! Asa ca tu invata la scoala, fi baiat cuminte, nu umbla cu fete inainte de vreme, nu te inhaita cu golani si, mai presus de toate, ghideaza-te in viata dupa exemplele bune ». 

Ma-sa fusese in tara bocitoare cu plata la nunti si botezuri. La scurt timp dupa plecare ei, bunica lui Jimi a primit o scrisoare din Spania cu o poza in ea. Era ma-sa in bretelele unui gringo mustacios. Se hizlea fericita in costumul de baie de pe plaja. Pentru ca mustaciosu ii pusese mana la fericire cum nu o mai facuse nimeni inainte. 

Taica-so fusese agent de informatii. La biroul de informatii al garii. De la tat’su a primit o scrisoare dupa un an . El plecase in constructii in Norvegia. Ca atare, scrisoarea lu tat’su continea o blonda imaculata. Fiindca era rasa toata din cap pana in picioare si avea buzele pline de cercei. Si alea mici si alea mari. Taica-so ii trimisese instantaneul de pe o plaja de nudisti aflata pe varful fiordurilor (ca sa le arate celor de acasa ca el, spre deosebire de fosta nevasta, nu are nimic de ascuns).

Asa ca Jimi i-a urat pe amandoi in egala masura. Si a crescut singur, dupa ureche. Ca avea urechea muzicala dezvoltata. S-a straduit sa se tina departe de droguri, de betzii si de vitamine feminine. Pentru ca ai lui asta facusera iar el voia sa le demonstreze ca poate deveni ceva mai bun decat ceea ce devenisera ei. Singurul lucru care il avea pe lumea asta era rockul si chitara . Si spiritul rebel fatza de o lume ipocrita, care in spatele aparentzelor moralizatoare era putreda pana in maduva si era in decadere libera pe verticala.

Ce reprezenta religia pentru Jimi ? O mare dezamagire. O ortodoxie marcata de toate tipurile de coruptie si lacomie chiar de la varf. Un catolicism ce se zbate in orgii homosexulale si pedofilie chiar in spatele zidurilor Vaticanului. Biserici protestante cu lesbiene hirotonisite ca preoti si homosexuali asisderea. Sau diversi promotori ai unei perspective ceresti marcati de un materialism feroce… 
Ce reprezenta societatea pentru Jimi ? Un sistem de constrangere ipocrit, format din parinti, cadre didactice, politicieni, militari, lideri religiosi, politisti, formatori de opinie, filozofi, oameni de stiinta, artisti…etc. Un sistem compus din adultii ce au produs o lume fara perspective pentru cei mai multi dintre tineri. O lume in care incepea sa se simta tot mai claustrofob. Dupa parerea lui Jimi, societatea aceasta duplicitara si ipocrita a adus lumea in pragul anihilarii totale. 

In timp ce adolescentilor continua sa li se predea in scoli in mod demagogic ‘norme de moralitate’ ca ‘set de valori indispensabil unei vieti reusite’, buldogii societatii demonstreaza ca prin educatie si respectarea unui set de valori morale nu ajungi sa te imbogatesti niciodata. Ci tocmai prin ignorarea lor.

Ce reprezenta Romania ? O tara cu arterele deschise, prin care se scurge toata seva in cele patru zari. O tara vesnic sovaitoare si cu o traiectorie incerta. O tara mentinuta in saracie si ignoranta, pradata in plina zi de o rasa autohtona de recidivisti iremediabili.   

Pe masura ce se maturiza, exasperarea lui vizavi de lumea din jurul sau crestea. Ca si cosul vedeta, pe care il purta cu mandrie pe varful nasului. Ca sa vada si furunculul ca lumea e compusa din acelasi puroi ca si el.

Dar cel mai mult l-a bulversat si scarbit bacalarureatul de anul acesta. Incepand cu un ministru al educatiei care vorbeste agramat ca un cioban de pe malurile Dunarii si care are un nume predestinat copierii private, pe bani, (Pricopie) si continuand apoi cu oficialii de la Ministerul Educatiei care i-au sfatuit la TeVe pe elevi tot anul sa invete bine romanul pentru Bac, pentru ca mai  apoi sa le dea poezie, Jimi se scarbise de intreg sistemul. Balbaieli de ultim moment privind subiectele de bacalaureat la limba romana, repartizate pe grade de dificultate diferite : dificile pentru profilul real si usoare pentru cei de la uman . Aranjamente pentru cei care au cotizat. Inadvertente, incompetente si indolente din partea oficialilor educatiei, scuzabile. Nu si pentru elevii bulversati de un sistem de invatamant incompetent si corupt.

Lui Jimi ii mergea mintea de parca avea bile de rulment in cap. Avea si memorie buna. Externa. Asa ca Jimi luase bacalaureatul. Dar isi aminteste cum la orele de istorie statea cu ei in clasa suplinitoarea de biologie pentru ca profu de istorie avea nus’ ce pleazna pe gargalotzi si venea numai in zi de salariu. La ora de geogra venea profu de educatie fizica si tot asa si etc. Ca efectul urma sa se vada la Bac, asta nu mai interesa pe nimeni. 

‘Educatia’ a devenit o mare afacere, unde banul te impinge inainte si iti asigura promovarea, oferindu-ti mult ravnitele diplome ca pe niste trofee de vanatoare. Si tot banul, nu educatia, avea sa iti ofere locul de munca bine platit, intr-un sistem corupt si mafiot ca cel de la noi, in care nu se recompenseaza valoarea si competentza. Pai atunci nu inveti degeaba ? Cultura generala mi-o pot dezvolta si singur, ca autodidact. De ce sa mai fac o facultate ? Sa ajung pe urma angajat cu diploma, paznic de noapte in cimitir ? (se intreba Jimi ).

Pe parcursul liceului Jimi se tundea cu bordura la spate. Ca avea parul crescut pe spate pana sub omoplati. Dupa ce a luat Bacul, s-a ras in cap si si-a tatuat pe chelie o tufa de ferigi. Ca sa scape de paduchi (zicea el). El nu stiuse ca paduchii sunt atrasi de ferigi. Acum i s-au asternut pe tzeasta stoluri, stoluri de paduchi, de arata ca un alb cu freza de negru.

Ca sa poata sa-si borasca tot naduful pe societatea absurda in care traieste, Jimi si-a tras o trupa rock, pe care a numit-o ‘Crima Organizata’. Pentru ca mergeau pe strada organizati pe trei randuri si in timp ce pedalau la niste triciclete cu atash, purtau geci de piele criminale.

Jimi a luat hitul celor de la AC/DC “It's a Long Way To The Top If You Wanna Rock 'N' Roll” (e cale lunga pana-n varf, daca vrei sa te apuci de cantat Rock ’N' Roll),




si a adaptat versurile la realitatea romaneasca contemporana:
“It's a Long Way To The Top, If You Want to Fuck Them All”(e cale lunga pana-n varf, de vrei sa le-o tragi la toti).



IT'S A LONG WAY TO THE TOP
IF YOU WANT TO FUCK THEM ALL


M-am trezit adus pe lume
Fara sa fiu intrebat,
Si am crescut printre ruine
Ca un suflet condamnat.

Nu suport ipocrizia
Din lumea asta de rahat;
M-a ucis demagogia
Unor "Exemple de urmat".


It's a long way to the top
If you want to fuck them all
It's a long way to the top
If you want to fuck them all


Doamne, nu am nimic cu tine,
Fiindca nu sunt sigur ca traiesti ;
Dar stiu ca ar fi in lume mai bine
Fara  fetzele bisericesti.

De nu ar mai fi politica
Nu ar mai fi nici razboi;
Ar fi doar o masa critica
De oameni liberi de nevoi.


It's a long way to the top
If you want to fuck them all
It's a long way to the top
If you want to fuck them all


Sunt un rebel cu o cauza
Si am gauri in papuci;
Dar am dreptul la o pauza:
- Fara minciuni de politruci !

Te nasti brusc si apoi mori lent,
Victima a Sistemului corupt ;
Dreptul uman la un trai decent
Ti-a fost din tinerete rupt.


It's a long way to the top
If you want to fuck them all
It's a long way to the top
If you want to fuck them all


Nu cer pomana nimanui,
Cer doar o lume pentru toti !
Fara bogatii prea satui,
Fara Guverne pentru Hoti !

Pe scena Rockului peren
Strig un refren ce inca n-a apus:
- Fuck the Old Sistem ! Vechiul tren !
Dar vreau sa incepem chiar de sus !

'Cause:
It's a long way to the top
If you want to fuck them all
It's a long way to the top
If you want to fuck them all...





Pentru ca a calcat odata cand era mic intr-un norocel cu patru foi, Jimi spera sa aiba noroc si in vara asta si coverul lui dupa AC/DC sa ajunga hit national.




Damblarin

Niciun comentariu: