- Iexistă o iexplicație !

Lumea vazuta prin ochi de damblarin este o lume incarcata de un umor negru si acid, care sanctioneaza anormalul si grotescul din societatea contemporana. Materie prima, neprelucrata, exista din abundența în jurul nostru. Dar nu este vizibila decat pentru un ochi antrenat. Ochi de damblarin...

Cititorii mei dispun de un acut si rafinat simt al umorului. Iar tu esti unul dintre ei. Pacat. Vei regreta. Pentru ca vei deveni dependent !

marți, 21 august 2018

GAZ N' ROSES


(pamflet la cerere)







În vara asta partidul rozelor a jurat că le va sparge rozeta celor care vor o țară ca afară. Asta, după ce investitorii de capital direct au transmis PSD-ului, aflat la delapidare, sincere salutări din însorita UIE. Urmate, cum era și firesc, în dulcele grai românesc, de tradiționalul dar emoționantul Muie. Un produs Bio, executat în România și exportat pe toate meridianele lumii. Cred că, în sfârșit ne-am găsit mult căutatul brand de țară: MUIE PSD ! 
C-așa-i la noi românul de pretutindeni. Darnic dar generos, ospitalier și prietenos. Gata să-ți ofere și ultima bucățică de îmbucătură luată de la gura copiiilor... De la fiecare, după capacităţile diasporei, fiecărui guvernant după nevoi! Iar PSDul avea dii tătii ! Atât capacitatea de stocare în cerul gurii cât și nevoia de debușare esofagiană, după blocarea laringelui cu ciolanul nedigerat al puterii majoritar parlamentare.


Festivalul Muii din acest an (festival pilot), ce s-a bucurat de un real succes la principalele televiziuni ale lumii, se vrea transformat în curată tradiție. Data de 10 august se vrea înscrisă în calendarul ortodox cu nuanța roșu trandafiriu.


Și pentru că de la un eveniment cultural muzical de o asemenea anvergură nu putea să lipsească adrenalina, guvernul s-a hotărât să contribuie la succesul manifestării prin plătirea jandarmilor din banii contribuabililor, ca să orneze cu exponate Bio piețele și bulevardele capitalei și să execute în același timp numere acrobatice de o rară și tulburătoare suplețe, cu materialul clientului.


De departe, la capitolul focuri de artificii și foc de voie, toate așteptările organizatorilor au fost depășite cu brio și cu aruncătoarele de proiectile. Pentru că drogurile de calitate erau imposibil de procurat cu o pensie minimă, au fost proiectate în jocul efectelor pirotehnice toate rezervele stocului de gaze de luptă din Kosovo, interzise de ONU cu 11 ani în urmă. Fiindcă au fost mai ieftine la achiziția de pe piața neagră dar, în același timp, gustul specific înțepător, aroma ușor acrișoară și efectul lor halucinogen inconfundabil, acum țin mult, mult mai mult. Până ajungi să borăști cărăbuși și să îți întorci plămânii pe dos ca ciobanii obielele-n cizme. În timp ce erupțiile cutanate urcă de pe cute către restul pliurilor iar medicul de familie te liniștește amintindu-ți că, cu o moarte toți suntem datori. Mai devreme sau mai târziu...


Jindarii au afumat pastrama venită cu tupeu din străinătate, împreună cu carnea tocată de mitici, până le-a sărit gazu muștar pe pereții clădirilor perpendicular adiacente. Au jucat cu entuziasm, dedicare și patriotism istoric, hora pe bătături. 'Perinița' cu bocancii goi pe fața gurilor cască ce se aflau în trecere în locul nepotrivit la momentul neinspirat. Au fezandat pensionarii de nu se mai putea face diferența între nepot sau babă în capot.
Le-au dat gratuit, cu sete, cu vârf și îndesat și în ritm de Heavy Metal, de parcă era promoție la rețete compensate la farmacia inimii, Catena...


La un moment dat, o adolescentină, cu inconștiența specifică vârstei, s-a cățărat cu scoica pe pulanul vajnicului jandarm, în a cărui privire se putea citi că nu știe să citească nimic de pe buzele ei lubrefiate de ură. Protestatara care l-a contrat contrariindu-l, l-a întrebat:
- Ce dai bă, trandafire ? Nu știi să-njuri ? Tu nu vezi că oamenii sunt pașnici, iar voi, în loc să-i umpleți de respect îi umpleți de sânge, până încep să râgâie și să beșească gaze lacrimogene ? Ha ?...
- Cucoană, eu nu am cum să imi dau seama, fiindcă pe noi la jandarmerie nu ne învață să scriem și să citim, numa să batem. Cât vreți să vă tot explicăm cu pulanele în căpățânile alea seci, până ca să începeți să pricepeți și voi odată ? Că numa oameni suntem și noi, de la același amărât de buget...


Jandarmii au dat apoi cu apă peste participanți, fiindcă, nu-i așa, sângele apă nu se face. Și chimicalele fatale din gazele hihilariante aveau nevoie de apă ca să își potențeze efectul până la paroxism.


A fost o nebunie. Măcel, după afirmațiile unor supraviețuitori post-mortem. Un imens succes internațional. Amnesty International a afirmat că nu au mai văzut un asemenea exercițiu democratic în aer liber de pe vremea lui Stalin, în Piața Tiananmen.


Nici PSD-ul nu s-a așteptat să iasă așa. E uluit. Reiese din faptul că nimeni nu revendică încă succesul de Box Office a concertului diasporei cu casa închisă.


Dar să nu plonjăm încă la nivelul concluziilor pripite. Trandafirii pregătesc în regim de urgență Legea Amnistiei și Grațierii.


Iar metaliștii de pretutindeni se întreabă dacă cu această ocazie gotică vom mai asista la un nou concert GAZ N' ROSES...



PS: Păi dacă până și vasluienii au strâns 20.000 de semnături pentru initiativa #fărăpenali, vă dați seama ce concert ar putea ieși ? Câte artificii artificiale ? Câți trandafiri de plastic ? Câte gaze ?...





Damblarin

Niciun comentariu: